13:07:50 21.07.2024
Stiri

Boris Gîlcă, reținut în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, a DEMISIONAT din funcție

Actualitate 05.05.2023 18:50 Vizualizări2420 Autor: Ziarul National
Boris Gîlcă, reținut în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, a DEMISIONAT din funcție


Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă, reținut ieri, 4 mai, în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, a demisionat din funcție. O cerere în acest sens, scrisă de mână în izolatorul Centrului Național Anticorupție, i-a fost remisă primarului general, Ion Ceban.

Ceban se arată convins de nevinovăția lui Gîlcă și afirmă că nu va accepta demisia acestuia.

,,Domnul Gîlca a depus cererea de demisie din funcție. Doar un om corect putea face acest gest pentru a nu fi pătată imaginea instituției și cea personală. Eu nu accept această cerere. Nu cred în investigațiile Power Point ale CNA în raport cu dl. Gîlca", a menționat Ceban.

Amintim că angajații Centrului Național Anticorupție au operat ieri 24 de percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, care este administrat de direcția condusă de Gîlcă. De asemenea, organele de drept au descins cu percheziții un unele garaje și depozitel, unde au fost depistate bunurile destinate refugiaților - produse alimentare și nealimentare, electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc. în proporții considerabile.

Toate aceste bunuri au fost cumpărate din fonduri externe pentru refugiați, iar unii angajați le-ar fi furat. Unele bunuri ar fi fost găsite acasă la Boris Gîlcă, a declarat astăzi directorul CNA, Iulian Rusu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md