06:28:16 06.12.2023
Stiri

Boris Gîlcă, reținut în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, a DEMISIONAT din funcție

Actualitate 05.05.2023 18:50 Vizualizări2266 Autor: Ziarul National
Boris Gîlcă, reținut în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, a DEMISIONAT din funcție


Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă, reținut ieri, 4 mai, în dosarul privind delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților ucraineni, a demisionat din funcție. O cerere în acest sens, scrisă de mână în izolatorul Centrului Național Anticorupție, i-a fost remisă primarului general, Ion Ceban.

Ceban se arată convins de nevinovăția lui Gîlcă și afirmă că nu va accepta demisia acestuia.

,,Domnul Gîlca a depus cererea de demisie din funcție. Doar un om corect putea face acest gest pentru a nu fi pătată imaginea instituției și cea personală. Eu nu accept această cerere. Nu cred în investigațiile Power Point ale CNA în raport cu dl. Gîlca", a menționat Ceban.

Amintim că angajații Centrului Național Anticorupție au operat ieri 24 de percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, care este administrat de direcția condusă de Gîlcă. De asemenea, organele de drept au descins cu percheziții un unele garaje și depozitel, unde au fost depistate bunurile destinate refugiaților - produse alimentare și nealimentare, electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc. în proporții considerabile.

Toate aceste bunuri au fost cumpărate din fonduri externe pentru refugiați, iar unii angajați le-ar fi furat. Unele bunuri ar fi fost găsite acasă la Boris Gîlcă, a declarat astăzi directorul CNA, Iulian Rusu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md