10:05:22 27.03.2023
Stiri

Autoritățile au identificat un alt operator aerian low cost, după ce ungurii de la „Wizz Air” au anunțat că se retrag din R. Moldova: „Suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău”

Actualitate 28.02.2023 13:14 Vizualizări10418 Autor: Ziarul National
Autoritățile au identificat un alt operator aerian low cost, după ce ungurii de la „Wizz Air” au anunțat că se retrag din R. Moldova: „Suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău”


Compania aeriană irlandeză de tip low cost, „Ryanair”, ar putea lua locul ungurilor de la „Wizz Air”, care au anunțat ieri, 27 februarie, că își suspendă, începând cu 14 martie curent, toate zborurile către și dinspre Chișinău „urmare a evoluțiilor recente din R. Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al republicii”.

Citește și: O companie aeriană MAGHIARĂ foarte populară în R. Moldova își SUSPENDĂ toate zborurile către și dinspre Chișinău

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, Irlanda, a avut în această dimineață o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene „Ryanair”.

„Am ținut foarte mult să avem această discuție și sper să avem primele rezultate cât mai curând. Alături de Jason McGuinness, director Comercial „Ryanair” și Raymond Kelliher, director pentru Dezvoltarea Rutelor al companiei, am discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre R. Moldova. De asemenea, le-am vorbit despre procedurile aplicate de autoritățile competente din R. Moldova în scopul asigurării unui nivel corespunzător al siguranței și securității aeronautice menționând că, potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță. I-am asigurat pe reprezentanții „Ryanair” că suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău, având în acest sens susținerea mea personală”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Citește și: Autoritățile din R. Moldova, INDIGNATE de faptul că operatorul aerian low-cost din UNGARIA și-a „suspendat SUBIT” toate zborurile de pe AIC: „Zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în SIGURANȚĂ”

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Radu Marian, a declarat că cea mai mare barieră în calea venirii „Ryanair” în R. Moldova erau taxele aeroportuare exagerate de la Aeroportul International Chișinău (AIC).

Citește și: Sturza, DEDESUBTURI despre retragerea ungurilor de la „Wizz Air”: „Reprezentanții Ungariei sunt invitați de onoare la sindrofiile Irinei Vlah, la care se practică afrontul guvernării și mesaje bengoase față de războiul din Ucraina…”

„Le-am comunicat că taxa de dezvoltare de 9 euro urmează a fi eliminată și, în același timp, AIC va oferi reduceri de până la 70% la restul taxelor aeroportuare pentru companiile aeriene care vor deschide rute noi și vor transporta un număr mare de pasageri. Trecerea de facto a aeroportului în gestiunea statului se planifică a fi finalizată în câteva săptămâni și, astfel, se vor putea efectua modificările la politica de taxare. Directorii „Ryanair” s-au arătat deschiși să lanseze rute din R. Moldova în cel mai scurt timp, urmare a ajustării politicilor tarifare. Statul va oferi toate condițiile pentru ca „Ryanair” și alte companii aeriene low-cost să vină în R. Moldova și să ofere prețuri accesibile pentru biletele de avion”, a subliniat de la Dublin Radu Marian.

De menționat că „Wizz Air” a decis subit să-și suspende activitatea în R. Moldova, chiar dacă pe 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar pe 27 februarie acesta a fost aprobat de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md