22:45:26 27.05.2024
Stiri

Alarmă FALSĂ: Wizz Air NU își va anula cursele din Chișinău începând cu 15 ianuarie. Decizia autorităților de a schimba abrevierea Aeroportului Internațional Chișinău din „KIV” în „RMO” a creat această confuzie

Actualitate 03.01.2024 11:26 Vizualizări1806 Autor: Ziarul National
Alarmă FALSĂ: Wizz Air NU își va anula cursele din Chișinău începând cu 15 ianuarie. Decizia autorităților de a schimba abrevierea Aeroportului Internațional Chișinău din „KIV” în „RMO” a creat această confuzie


Compania maghiară Wizz Air nu-și va sista zborurile din Chișinău începând cu 15 ianuarie curent, așa cum au scris eronat unele portaluri de știri din R. Moldova, comunică Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Decizia autorităților de a schimba abrevierea Aeroportului Internațional Chișinău din „KIV” în „RMO”, anunțată la finele anului 2023 de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a provocat această confuzie.

Citește și: DETALII despre renunțarea la „KIV”, abrevierea Aeroportului Internațional Chișinău: „RMO”, aleasă din trei variante disponibile în sistemul IATA. Ce aeroport folosește în prezent denumirea „RMD”?

„În legătură cu informația distribuită în spațiul public cu privire la posibila anulare a curselor operate în R. Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că niciun operator aerian nu a anulat zborurile din și spre Chișinău. În cazul unui operator privat s-a produs o eroare tehnică în sistemul de rezervări, care urmează a fi remediată în scurt timp”, a comunicat AAC.

Citește și: EXPLICAȚII // De ce „RMO” pentru abrevierea aeroportului din Chișinău? Spînu: „Am căutat toate soluțiile posibile și unele, probabil mai potrivite, erau ocupate, din păcate”. Pilot: „Aeroportul din Bălți, în timpul activității, a fost BZY”

În prezent, pe site-ul Wizz Air figurează două aeroporturi în Chișinău. Astfel, la selectarea unui zbor de pe „KIV”, site-ul Wizz Air nu arăta niciun zbor disponibil din Chișinău, indicând ca punct de decolare sau aterizare fie aeroportul din București, fie cel din Iași.

La indicarea codului „RMO” probleme nu există, iar călătorii pot cumpăra bilete.

Citește și: „Wizz Air” revine în R. Moldova începând cu luna decembrie: Va opera zboruri către Italia și Marea Britanie

Amintim că operatorul low cost „Wizz Air” și-a suspendat toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu 14 martie 2023. Ulterior, la finele lunii decembrie 2023, decizia a fost revizuită. Astfel, operatorul maghiar operează acum zboruri pe cursele Chișinău - Roma (în fiecare joi și duminică), Chișinău - Milano (în fiecare joi și duminică) și Chișinău - Londra (în fiecare marți, joi și sâmbătă).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md