21:37:31 27.05.2024
Stiri

Compania „Wizz Air” ar putea relua ZBORURILE dinspre și spre Chișinău. Noua administrație a AIC s-a întâlnit la Budapesta cu președintele Wizz Air Group

Actualitate 28.06.2023 10:56 Vizualizări6969 Autor: Ziarul National
Compania „Wizz Air” ar putea relua ZBORURILE dinspre și spre Chișinău. Noua administrație a AIC s-a întâlnit la Budapesta cu președintele Wizz Air Group


Noua administrație a Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” (AIC), condusă de administratorul interimar Constantin Vozian, s-a întâlnit ieri, 27 iunie, la Budapesta, cu reprezentanții companiei low-cost „Wizz Air”, conduse de Robert Carey. La întrevedere a participat și Ambasadorul R. Moldova în Ungaria, Oleg Țulea.

Principalul subiect al discuțiilor a fost revenirea companiei low-cost în R. Moldova.

„În cadrul discuțiilor, părțile au abordat subiecte ce țin de dezvoltarea aviației civile din R. Moldova, dar și despre ultimele noutăți legate de politica tarifară a AIC. Totodată, s-a discutat și despre programul de reduceri în curs de elaborare. Discuțiile au fost unele constructive și sunt un pas important în direcția creării unui mediu concurențial sănătos, de care să beneficieze atât companiile aeriene, cât și consumatorii”, se arată într-un comunicat de presă al AIC.

CITIȚI și Autoritățile au identificat un alt operator aerian low cost, după ce ungurii de la „Wizz Air” au anunțat că se retrag din R. Moldova: „Suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău”

Noua administrație AIC susține că „depune eforturi maxime pentru atragerea operatorilor aerieni pe aeroportul din Chișinău” și speră că „eforturile sale se vor încheia cu succes”.

Amintim că operatorul low cost „Wizz Air” și-a suspendat, începând cu 14 martie curent, toate zborurile către și dinspre Chișinău.

Compania maghiară a explicat anterior că decizia a fost luată ca urmare a „evoluțiilor recente din R. Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al republicii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md