07:57:52 17.06.2024
Stiri

SOLUȚIA propusă de un politician de la Chișinău, pentru a acoperi golul lăsat de „Wizz Air”: „Dacă tot au decis ungurii să ne lase cu ochii în soare, dând peste cap planurile a mii de moldoveni, atunci să-i lăsăm și noi cu ochii în soare, la propriu”

Actualitate 28.02.2023 10:14 Vizualizări3602 Autor: Ziarul National
SOLUȚIA propusă de un politician de la Chișinău, pentru a acoperi golul lăsat de „Wizz Air”: „Dacă tot au decis ungurii să ne lase cu ochii în soare, dând peste cap planurile a mii de moldoveni, atunci să-i lăsăm și noi cu ochii în soare, la propriu”


Autoritățile de la Chișinău ar trebui să se miște repede și să identifice de urgență o companie aeriană, care ar suplini golul pe care îl va lăsa din 14 martie operatorul aerian low cost „Wiz Air”. Soluția ar fi chiar în R. Moldova și România, crede liderul Partidul Național Moldovenesc, Dragoș Galbur.

„Operatorul aerian low cost „Wizz Air” va suspenda toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând din data de 14 martie, ca urmare a evoluțiilor recente din R. Moldova. Toate zborurile operate la Chișinău vor fi mutate pe aeroportul din Iași. Asta înseamnă creșterea timpului de așteptare la Leușeni - Albița, Sculeni și Costești - Stânca. Pierderi de taxe aeroportuare pentru aeroportul Chișinău, cheltuieli mai mari pentru pasageri (transport dus-întors la Iași, eliminarea conceptului de low cost), risipă de nervi și cel mai important - prejudiciu de imagine pentru R. Moldova”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

Citește și: O companie aeriană MAGHIARĂ foarte populară în R. Moldova își SUSPENDĂ toate zborurile către și dinspre Chișinău

Tânărul politician a explicat ce ar face dânsul, dacă ar fi la guvernare în acest moment.

Citește și: HiSky a achiziţional încă două AERONAVE şi devine unul dintre operatorii cu cea mai mare şi tânără flotă în R. Moldova şi regiune: "Nu mai suntem o companie mică aflată la început de cale, ci un operator mare şi puternic"

„L-aș suna pe Iulian Scorpan, moldoveanul nostru care a fondat compania „low cost” „HiSky” în R. Moldova și România și l-aș ajuta să preia zborurile pe care le avea „Wizz Air” spre și dinspre Chișinău. I-aș oferi tot felul de facilități și vacanțe fiscale, ca să se pună mai bine pe picioare și să avem și noi, moldovenii, compania noastră low cost. Au cea mai nouă flotă de avioane.

Dacă tot au decis ungurii de la „Wizz Air” să ne lase cu ochii în soare, acum, când ne e mai greu, dând peste cap planurile a mii de moldoveni cu biletele procurate, atunci să-i lăsăm și noi cu ochii în soare, la propriu, și să găsim urgent o alternativă sănătoasă. Soluții există, voință să fie”, a punctat Galbur.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md