13:55:05 04.06.2023
Stiri

DISCUȚII // Compania „Wizz Air” ar putea să reia zborurile dinspre și spre Chișinău „foarte curând”

Actualitate 25.05.2023 13:25 Vizualizări2074 Autor: Ziarul National
DISCUȚII // Compania „Wizz Air” ar putea să reia zborurile dinspre și spre Chișinău „foarte curând”


Compania maghiară „Wizz Air”, care și-a întrerupt în martie curent activitatea în R. Moldova, ar putea să reia foarte curând zborurile dinspre și spre Chișinău. Acest subiect a fost abordat astăzi la Chișinău de către vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.

Vicepremierul Nicu Popescu a precizat că în ultimele luni au avut loc negocieri privind reluarea zborurile companiei „Wizz Air” din și către Chișinău.

„Căutăm soluții viabile pentru ca cetățenii R. Moldova să poată beneficia de o varietate mai largă de destinații și tarife mai joase. Împreună cu ministrul de Externe al Ungariei și cu alți oficiali din ambele state, se lucrează pentru ca reluarea zborurilor acestei companii să se producă cât mai curând. Guvernului nostru va face tot posibilul ca această companie să revină pe piața R. Moldova astfel încât cetățenii, oamenii de afaceri, partenerii străini să poată vizita R. Moldova mult mai ușor decât este astăzi… În acest sens vom discuta modalități concrete de revenire a companiei „Wizz Air”, inclusiv în contextul în care Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului și ne permite o capacitate mai mare de a discuta și de a promova interesul nostru național în discuțiile cu parteneri străini”, a precizat Nicu Popescu.

De partea cealaltă, Péter Szijjártó a subliniat că piața R. Moldova este profitabilă pentru „Wizz Air”.

„Ne pare rău că „Wizz Air” și-a suspendat activitatea în R. Moldova pentru o perioadă. Ne dorim să revină cât mai devreme și sperăm că Guvernul Moldovei poate îndeplini condițiile de securitate necesare pentru „Wizz Air”. Prezența în R. Moldova era una profitabilă pentru companie”, a adăugat Szijjàrtó.

Operatorul low cost „Wizz Air” și-a suspendat, începând cu 14 martie curent, toate zborurile către și dinspre Chișinău.

Compania maghiară a explicat anterior că decizia a fost luată ca urmare a „evoluțiilor recente din R. Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al republicii”.

CITIȚI și Autoritățile au identificat un alt operator aerian low cost, după ce ungurii de la „Wizz Air” au anunțat că se retrag din R. Moldova: „Suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău”

Totodată, „Wizz Air” a anunțat că a suplimentat cursele spre Iași, România, pentru a putea oferi o alternativă pasagerilor din R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md