16:32:28 03.10.2023
Stiri

UE oferă 15 milioane de euro pentru drumuri NOI în R. Moldova

Economie 05.05.2015 12:17 Vizualizări2062 Autor: Virginia Nica
UE oferă 15 milioane de euro pentru drumuri NOI în R. Moldova


Uniunea Europeană a oferit R. Moldova, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, 15 milioane de euro pentru construcţia drumurilor noi în Vulcăneşti şi Bahmut.

Astăzi a fost semnat Acordul de finanţare în mărime de 15 milioane de euro dintre Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul R. Moldova.

„Acest grant va fi folosit pentru construcţia drumurilor noi de ocolire ale localităţilor Vulcăneşti şi Bahmut. În cazul oraşului Vulcăneşti este vorba despre o lungime a drumului de 8,5 km, iar drumul nou care va ocoli localitatea Bahmut va fi de 6 kilometri", a comunicat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Şefa BERD, Julia Otto, a declarat că acesta este cel mai mare proiect realizat în acest domeniu în R. Moldova. „Apropierea de UE face ca modernizarea şi construcţia căilor de acces să fie tot mai importante pentru R. Moldova. Astfel, cetăţenii moldoveni vor fi mai aproape de ţările dezvoltate economic şi vor putea ajunge mai sigur în străinătate”, a menţionat Julia Otto.

Prezent la eveniment, şeful Delegaţiei UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, susţine că, datorită suportului instituţiilor europene, 700 de kilometri de drum au fost sau sunt în proces de reparaţie în R. Moldova.

„Drumurile care vor fi construite vor asigura conectarea R. Moldova cu ţările din Uniunea Europeană. Suportul BERD vine să demonstreze încă o dată angajamentul Uniunii Europene de a oferi bunăstare poporului R. Moldova”, a subliniat oficialul european.

Semnarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a avut loc în cadrul implementării Proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”.

Drumurile noi vor fi date în exploatare în 2017.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md