09:46:31 19.08.2019
 
Stiri

TRANSGAZ anunță accelerarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău: „Vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier”

Economie 25.03.2019 10:00 Vizualizări1327 Autor: Ziarul National
TRANSGAZ anunță accelerarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău: „Vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier”

Reprezentanții Companiei Transgaz, responsabili de construcția conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău, susțin că spre sfârșitul lunii aprilie lucrările se vor desfășura în mai multe puncte, astfel încât la finele anului curent gazoductul să fie pus în funcțiune.

Declarații în acest sens au fost făcute de către directorul general al SNTGN Transgaz SA România, Ion Sterian, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și reprezentanții companiei OMV Petrom SA.

„Avem programată și o vizită la șantier, iar către sfârșitul lunii aprilie vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier. Consider că, odată cu construcția gazoductului, se va dezvolta și distribuția către toate raioanele și localitățile din țară”, a declarat Sterian.

Chiril Gaburici și-a exprimat speranța că la finele anului curent gazoductul va fi funcțional, iar R. Moldova va avea o alternativă la procurarea gazelor naturale.

„Din momentul finalizării gazoductului propriu-zis, planificat pentru finele lui 2019, R. Moldova va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale, ceea ce ne va permite să avem un sector energetic mai sigur, cu un număr sporit de furnizori. Scopul nostru este să creăm condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a crește și a se dezvolta”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiei OMV Petrom SA au manifestat interes față de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din R. Moldova. În acest sens, OMV Petrom studiază disponibilitatea furnizorilor locali.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Victory 25.03.2019 10:40

Sperăm mai repede să se termine aceste lucrări!

Spencer 25.03.2019 11:47

Și totuși guvernul își ține promisiunile și desfășurarea proiectelor continuă într-un mod accelerat!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National Nicolae Negru // După „Alianța Kozak”...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md