00:28:09 26.06.2024
Stiri

TRANSGAZ anunță accelerarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău: „Vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier”

Economie 25.03.2019 10:00 Vizualizări2394 Autor: Ziarul National
TRANSGAZ anunță accelerarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău: „Vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier”


Reprezentanții Companiei Transgaz, responsabili de construcția conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău, susțin că spre sfârșitul lunii aprilie lucrările se vor desfășura în mai multe puncte, astfel încât la finele anului curent gazoductul să fie pus în funcțiune.

Declarații în acest sens au fost făcute de către directorul general al SNTGN Transgaz SA România, Ion Sterian, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și reprezentanții companiei OMV Petrom SA.

„Avem programată și o vizită la șantier, iar către sfârșitul lunii aprilie vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier. Consider că, odată cu construcția gazoductului, se va dezvolta și distribuția către toate raioanele și localitățile din țară”, a declarat Sterian.

Chiril Gaburici și-a exprimat speranța că la finele anului curent gazoductul va fi funcțional, iar R. Moldova va avea o alternativă la procurarea gazelor naturale.

„Din momentul finalizării gazoductului propriu-zis, planificat pentru finele lui 2019, R. Moldova va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale, ceea ce ne va permite să avem un sector energetic mai sigur, cu un număr sporit de furnizori. Scopul nostru este să creăm condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a crește și a se dezvolta”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiei OMV Petrom SA au manifestat interes față de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din R. Moldova. În acest sens, OMV Petrom studiază disponibilitatea furnizorilor locali.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md