13:15:50 21.06.2024
Stiri

România poate să ASIGURE R. Moldova cu necesarul de gaze, dacă „Gazprom” va decide să sisteze livrările: „E o chestiune de o oră ca gazele să ajungă la Chișinău”

Actualitate 19.08.2022 11:16 Vizualizări3613 Autor: Ziarul National
România poate să ASIGURE R. Moldova cu necesarul de gaze, dacă „Gazprom” va decide să sisteze livrările: „E o chestiune de o oră ca gazele să ajungă la Chișinău”


România este gata să asigure R. Moldova cu necesarul de gaze naturale, în cazul în care „Gazprom” decide să sisteze livrările. Declarația a fost făcută de directorul general al „Transgaz”, Ion Sterian.

Întrebat dacă România ar putea să ajute R. Moldova, în caz că ar avea nevoie de gaze, Ion Sterian a răspuns afirmativ.

„Bineînțeles! Am construit și gazoductul Ungheni – Chișinău, e funcțional de anul trecut. Suntem pregătiți oricând, e o chestiune de o oră de când se cer gazele, până când ajung la Chișinău”, a declarat Ion Sterian într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: R. Moldova are acces la piața ENERGETICĂ EUROPEANĂ, după ce gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău a devenit pe deplin funcțional. „Am și discutat despre oportunitatea de a livra gaze naturale prin această conductă în perioada următoare”

Amintim că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău a devenit pe deplin funcțional la începutul lunii octombrie 2021, atunci când R. Moldova a primit o anumită cantitate de gaz din România, pentru a menține presiunea necesară în sistem. La acea vreme, „Gazprom” a redus esențial livrările de gaze, deși era în vigoare un contract semnat între părți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md