09:18:31 01.06.2020
 
Stiri

Top 10 obiceiuri care ÎŢI DISTRUG MAŞINA ÎNCET, DAR SIGUR! Uite ce trebuie să faci ca să nu ai probleme

Știri 21.04.2019 07:33 Vizualizări1429 Autor: Ziarul National


Top 10 obiceiuri care ÎŢI DISTRUG MAŞINA ÎNCET, DAR SIGUR! Uite ce trebuie să faci ca să nu ai probleme

Autovehiculul tău poate fi unul din bunurile cele mai costisitoare, şi, cu siguranţă, unul de care depinde buna desfăşurare a vieţii tale. În acest caz, întrebarea este: cât de mult ai vrea să-i prelungeşti viaţa? Chiar dacă îi faci controalele şi reviziile la timp, exista responsabilităţi de zi cu zi care dacă nu sunt făcute pot avea un impact negativ asupra vieţii maşinii.

Este important să-ţi dai seama unde greşesti atunci când vine vorba despre întreţinerea maşinii, aşa că site-ul Yourmechanic.com ne arată 10 obiceiuri proaste de conducere, care îi pot provoca daune involuntare. Iată care sunt acestea:

1. Nefolosirea frânei de mână la parcările în pantă

Una dintre cele mai frecvente greşeli este nefolosirea frânei de mână atunci când se staţionează în pantă. Mulţi şoferi consideră că este suficient să lase maşina doar “în viteză”. Acest lucru poate fi dăunător maşinii deoarece va crea presiune pe sistemului de transmisie, ceea ce va duce, în final, la deterioararea acestuia.

2. Trecerea din marşarier în treapta 1 din mişcare

Din grabă se întâmplă ca unii şoferi să schimbe în marşarier în timp ce maşina se mişcă în direcţia opusă. Astfel de treceri ar trebui să se facă doar când maşina se opreşte complet. Nerespectând această regulă punem presiune pe cutia de viteze, forţând angrenajele care lucrau într-un sens să-şi schimbe brusc sensul. Aceste treceri deterioreaza cutia de viteze.

3. Condusul cu ambreiajul călcat

Unii şoferi au tendinţa de a-şi relaxa piciorul pe pedala de ambreaj. Acest obicei poate afecta încet, dar sigur, unele piese auto. O presiune cât de mică aplicată asupra diafragmei ambreajului duce la o uzură prematură.

4. Folosirea frânei de picior la coborârea pantelor lungi

La coborârea unor pante lungi se recomandă folosirea frânei de motor. Există însă şi şoferi care pentru aceste porţiuni de drum folosesc pedala de frână, preferând să o ţină apăsată o perioada mare de timp. Astfel plăcuţele se vor freca pe discul de frână, iar suprafaţa de contact se va supraîncălzi scăzând implicit gradul de aderenţă dintre ele. Frâna de motor este mult mai eficintă în aceste cazuri.

5. Opririle şi plecările bruşte

Călcatul aiurea al pedalelor de frână sau acceleraţie poate dăuna maşinii. În principiu poate fi afectat sistemul de frânare sau rotorul.

6. Nu ţine mâna pe schimbător când nu trebuie

Practic avem un element fix reprezentat de furca schimbătorului, care se atinge de un element mobil al cutiei de viteze, reprezentat de pinion. Exercitarea unei presiuni asupra schimbătorului duce, în timp la uzură prematură. Când schimbătorul este acţionat elementele componente ale transmisiei încep să interacţioneze, iar pusă la treabă când nu trebuie poate fi în dezavantajul maşinii.

7. Nu transporta obiecte de care nu ai nevoie

Orice obiect pe care îl cari în maşină afectează consumul de combustibil şi starea motorului deoarece acesta va trebui să muncească în plus pentru a pune vehiculul în mişcare. Aşadar, dacă ai obiecte de care nu ai nevoie prin portbagaj, şi obişnuieşti să circuli mult, ar fi bine să le laşi acasă deoarece îţi pot afecta apoi şi buzunarul.

8. Încălzirea motorului prin supraturare înainte de a pleca la drum

Nu e nimic rău în a lasă pornită maşina câteva minute înainte de a pleca la drum, în special în perioada rece, însă unii şoferii au obiceiul de a porni motorul şi de a-l tura pentru a-l ajuta să se încălzească. Acest lucru duce la schimbări bruşte de temperatură care pot afecta maşina, forţând motorul să funcţioneze sub sarcină înainte ca uleiul să aibă un circuit complet.

Promotor.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md