15:33:33 29.10.2020
 
Stiri

Toate DOCUMENTELE privind „finanțarea ilegală” PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016 au ajuns la Procuratura Generală. Mingea este în terenul lui Stoianoglo: „Dosarul „Bahamas” - testul actului de justiție din partea procuraturii”

Politică 24.03.2020 11:53 Vizualizări2528 Autor: Ziarul National
Toate DOCUMENTELE privind „finanțarea ilegală” PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016 au ajuns la Procuratura Generală. Mingea este în terenul lui Stoianoglo: „Dosarul „Bahamas” - testul actului de justiție din partea procuraturii”


Deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și Iurie Reniță au expediat procurorului general, Alexandru Stoianoglo, toate documente privind „finanțarea ilegală” a PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016 a lui Igor Dodon. Cei trei parlamentari spun că „Dosarul Bahamas” va fi „testul actului de justiție din partea procuraturii și așteaptă ca procurorul general să spună oficial la ce etapă este examinarea dosarului penal.

„Dincolo de problemele foarte grave cu care actualmente ne confruntăm, nu mai puțin periculoase sunt schemele de spălare de bani și finanțări ilegale ale partidelor și ale actorilor politici. Cel mai concludent caz este „operațiunea Bahamas”. În opinia noastră, documentele prezentate Procuraturii Generale constituie rezonabile temeiuri juridice pentru a proceda la o investigație imparțială, obiectivă și responsabilă privind spălarea de bani și finanțarea PSRM-ului în campania prezidențială din anul 2016”, menționează Iurie Reniță.

CITIȚI și DOC // Deputatul care s-a împrumutat cu jumătate de MILION de lei de la firma în care lucrează soția lui Dodon și a ASCUNS banii: „Să-i confere gradul de GENERAL de integritate”

Acesta este convins că oamenii își aduc foarte bine aminte de campania prezidențiuală de acum patru ani. „Cetățenii noștri își aduc foarte bine aminte cum orașul Chișinău și întreaga R. Moldova a fost împânzită cu imaginea coloră și fericită a lui Igor Nikolaievici Dodon, suplimentată de panourile mari cu lozinci triumfaliste ale socialiștilor. Avea suficiente motive Dodon să fie îmbujorat: operațiunea „Bahamas" a decurs de minune, iar partenerul său de nădejde – Vladimir Plahotniuc - a avut grijă ca dosarul respectiv să fie conservat. Iată că după patru ani de la „operațiunea Bahamas” este absolut necesar ca Procuratura Generală să facă lumina asupra acestui caz revoltător de imixtiune externă și complicitate internă în compromiterea alegerilor prezidențiale”, subliniază Reniță.

CITIȚI și DOC // DETALIUL care i-a dat de gol pe autorii „operațiunii Bahamas”, care vizează „FINANȚAREA ILEGALĂ” a PSRM din Federația Rusă

Cei trei parlamentari au mai adăugat că nu și-au propus să substituie structurile de anchetă și investigații ale statului. „R. Moldova este profund virusată, iar cazul Bahamas ne demonstrează cât de fragilă și neconsolidată este democrația noastră. Suntem în așteptarea unor acțiuni concrete, în strictă conformitate cu prevederile legale, din partea Procuraturii Generale și a șefului acesteia, Alexandru Stoianoglo. Suntem siguri că același lucru și-l doresc toți cetățenii R. Moldova”, a conchis deputatul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 24.03.2020 16:30

Daca din nou vor spune ca nu sunt o noutate, dar ca nu se lucreaza de mai multi ani, atunci deja sunt necesare "masuri chirurgicale" in procuratura.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md