10:46:46 19.03.2019
 
Stiri

Te crezi mai DEȘTEPT decât Trump? Vezi dacă poți trece TESTUL la care el a obținut 100%

Știri 19.01.2018 17:20 Vizualizări697 Autor: Ziarul National
Te crezi mai DEȘTEPT decât Trump? Vezi dacă poți trece TESTUL la care el a obținut 100% Sursa: ziare.com

Președintele american Donald Trump prezintă o stare de sănătate „excelentă” și este apt din punct de vedere mental să-și îndeplinească atribuțiile, potrivit medicului sau de la Casa Albă, care i-a efectuat evaluarea psihiatrică.

Curios este însă la ce fel de întrebări a răspuns Trump în timpul evaluării, care a reușit să obțină un scor de 30 de puncte dintr-un maxim de 30.

Testul a folosit Scala de Testare Cognitivă Montreal (Montreal Cognitive Assessment), care analizează limbajul individual, memoria și abilitățile vizuo-spațiale, printre altele.

Această evaluare poate fi folosită în diagnosticarea demenței sau a bolii Alzheimer.

Trump a avut de răspuns la câteva întrebări, fiecare având multiple variante de răspuns, potrivit BBC.

Printre altele, i s-a arătat o imagine cu un ceas, iar Trump a trebuit să spună cât e oră, întrebare ce verifică posibilele disfuncții cognitive.

O altă imagine înfățișa trei animale, iar președintele american a trebuit să le numească.

O întrebare a fost din sfera matematicii, unde Trump a avut de scăzut 7 de 5 ori din mai multe numere. Iată enunțul: „Scade 7 din 100. Pe baza răspunsului obținut, mai scade 7 încă o dată. Continuă să scazi 7 din răspunsul obținut de încă trei ori. Identifică seria corectă de numere din următoarele opțiuni”- iar aici avea patru variante de răspuns.

Următoarea cerință se axa pe logică: „Dacă banana și portocala sunt fructe, trenul și bicicleta sunt...?”, variantele de răspuns fiind „drum” sau „mijloc de transport”.

Restul întrebărilor s-au axat pe verificarea memoriei, iar Trump a trebuit să răspundă la întrebări precum „Ce este fața?” (subiectul ar trebui să spună că e o parte din corp); „Ce este mătasea?” (un tip de material) și așa mai departe.

Potrivit medicului sau de la Casa Albă, Trump a cerut o evaluare de sănătate mintală pentru a infirma zvonurile că nu ar fi apt să-și exercite atribuțiile.

Deși a obținut un scos perfect la testarea psihiatrică, prima examinare medicală anuală arată că președintele american e aproape de limita de obezitate.

„Performanța să cardiacă în timpul examenului fizic a fost foarte bună, el continuând să se bucure de beneficiile semnificative de sănătate și cardiace pe termen lung datorate unei vieți de abstinență de la tutun și alcool” a spus medicul președintelui, precizând că nivelul de colesterol al lui Trump este ușor crescut, fiind tratat pentru această condiție cu un medicament anticolesterol.

La o înălțime de 190 de cm și 108 kilograme, președintele Donald Trump este cu o jumătate de kilogram sub limita obezității în conformitate cu o scală folosită de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

11.03.2019 09:04 Nicolae Negru Fiindcă alegerile anticipate nu rezol...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md