07:46:01 25.06.2019
 
Stiri

Te crezi mai DEȘTEPT decât Trump? Vezi dacă poți trece TESTUL la care el a obținut 100%

Știri 19.01.2018 17:20 Vizualizări743 Autor: Ziarul National
Te crezi mai DEȘTEPT decât Trump? Vezi dacă poți trece TESTUL la care el a obținut 100% Sursa: ziare.com

Președintele american Donald Trump prezintă o stare de sănătate „excelentă” și este apt din punct de vedere mental să-și îndeplinească atribuțiile, potrivit medicului sau de la Casa Albă, care i-a efectuat evaluarea psihiatrică.

Curios este însă la ce fel de întrebări a răspuns Trump în timpul evaluării, care a reușit să obțină un scor de 30 de puncte dintr-un maxim de 30.

Testul a folosit Scala de Testare Cognitivă Montreal (Montreal Cognitive Assessment), care analizează limbajul individual, memoria și abilitățile vizuo-spațiale, printre altele.

Această evaluare poate fi folosită în diagnosticarea demenței sau a bolii Alzheimer.

Trump a avut de răspuns la câteva întrebări, fiecare având multiple variante de răspuns, potrivit BBC.

Printre altele, i s-a arătat o imagine cu un ceas, iar Trump a trebuit să spună cât e oră, întrebare ce verifică posibilele disfuncții cognitive.

O altă imagine înfățișa trei animale, iar președintele american a trebuit să le numească.

O întrebare a fost din sfera matematicii, unde Trump a avut de scăzut 7 de 5 ori din mai multe numere. Iată enunțul: „Scade 7 din 100. Pe baza răspunsului obținut, mai scade 7 încă o dată. Continuă să scazi 7 din răspunsul obținut de încă trei ori. Identifică seria corectă de numere din următoarele opțiuni”- iar aici avea patru variante de răspuns.

Următoarea cerință se axa pe logică: „Dacă banana și portocala sunt fructe, trenul și bicicleta sunt...?”, variantele de răspuns fiind „drum” sau „mijloc de transport”.

Restul întrebărilor s-au axat pe verificarea memoriei, iar Trump a trebuit să răspundă la întrebări precum „Ce este fața?” (subiectul ar trebui să spună că e o parte din corp); „Ce este mătasea?” (un tip de material) și așa mai departe.

Potrivit medicului sau de la Casa Albă, Trump a cerut o evaluare de sănătate mintală pentru a infirma zvonurile că nu ar fi apt să-și exercite atribuțiile.

Deși a obținut un scos perfect la testarea psihiatrică, prima examinare medicală anuală arată că președintele american e aproape de limita de obezitate.

„Performanța să cardiacă în timpul examenului fizic a fost foarte bună, el continuând să se bucure de beneficiile semnificative de sănătate și cardiace pe termen lung datorate unei vieți de abstinență de la tutun și alcool” a spus medicul președintelui, precizând că nivelul de colesterol al lui Trump este ușor crescut, fiind tratat pentru această condiție cu un medicament anticolesterol.

La o înălțime de 190 de cm și 108 kilograme, președintele Donald Trump este cu o jumătate de kilogram sub limita obezității în conformitate cu o scală folosită de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md