05:28:21 03.03.2024
Stiri

Streleț a cerut FMI-ului să trimită o misiune la Chișinău cât mai repede

Politică 31.07.2015 18:25 Vizualizări1822 Autor: Stela Mihailovici
Streleț a cerut FMI-ului să trimită o misiune la Chișinău cât mai repede


Noul prim-ministru Valeriu Streleț a adresat astăzi o scrisoare Fondului Monetar Internațional de la Washington prin care a rugat să trimită cât mai repede posibil un grup de experți la Chișinău pentru a evalua situația în vederea semnării unui nou acord de colaborare între R. Moldova și FMI. Anunțul a fost făcut la prima ședință a noului Guvern.

Scrisoarea a fost pregătită după o consultare cu Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanții Fondului Monetar Internațional de la Chișinău.

„Scrisoarea este adresată FMI-ului, cu rugămintea de a delega în termeni proximi o misiune în R. Moldova pentru evaluarea perspectivelor reluării colaborări cu FMI în așa mod, ca în timp cât mai scurt să putem semna un nou acord-memorandum, care să ne permită normalizarea relațiilor cu toți ceilalți parteneri de dezvoltare”, a precizat Valeriu Streleț.

Amintim că o misiune a FMI urma să fie delegată în R. Moldova în luna iunie, dar vizita a fost anulată după ce premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia. Pentru a oferi noi credite R. Moldova, FMI cere să fie finalizată ancheta în cazul furturilor făcute din cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială” şi Unibank, iar instituțiile să fie lichidate.

Pe de altă parte, liderii partidelor aflate la guvernare au propus ca Banca de Economii să fie naționalizată, dar au punctat că decizia finală aparține Băncii Naționale a Moldovei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md