02:35:32 25.07.2024
Stiri

Experții FMI și-au încheiat vizita de evaluare în R. Moldova: RECOMANDĂRI pentru autorități

Economie 20.09.2018 18:59 Vizualizări2164 Autor: Ziarul National
Experții FMI și-au încheiat vizita de evaluare în R. Moldova: RECOMANDĂRI pentru autorități


Echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), care a venit în R. Moldova pentru a evalua situația macroeconomică din republică, a sectorului financiar-bancar, dar și a politicilor bugetar-fiscale, a formulat o serie de recomandări pentru autorități.

Potrivit acestor recomandări, în următoarea perioadă autoritățile vor trebui să-și concentreze eforturile asupra consolidării politicilor în domeniul bancar, asigurării creșterii economice și sporirii veniturilor la buget, precum și adoptării Legii privind Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară.

În cadrul unei întrevederi dintre premierul Pavel Filip și Ruben Atoyan, șeful echipei de experți ai FMI, s-a făcut un schimb de opinii privind executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019, dar și pachetul de legi care vizează amnistia capitalului, reforma fiscală și suportul pentru business. „Ne dorim să fim partenerii voștri, pentru ca în continuare să puteți implementa reformele pe care le-ați inițiat”, a spus Atoyan.

De partea cealaltă, Filip a promis că guvernarea va găsi soluții pentru a îndeplini recomandările formulate de FMI: „Vreau să vă asigur că noi suntem o echipă ambițioasă și determinată, dar în același timp - rațională și vom depune tot efortul astfel încât să găsim soluții pentru a realiza angajamentele asumate”.

Experţii FMI s-au aflat în R. Moldova în perioada 13 – 20 septembrie curent și urmează să revină cu o altă misiune de evaluare în prima jumătate a anului 2019.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md