11:27:45 19.05.2022
Stiri

Societatea civilă a fost DURĂ cu Chiril Gaburici

Politică 17.02.2015 14:11 Vizualizări3838 Autor: Ziarul National
Societatea civilă a fost DURĂ cu Chiril Gaburici


Dacă reprezentanții sindicatelor, patronatelor și ai Academiei de Științe a Moldovei au preferat să se limiteze la a-i vorbi candidatului la funcția de prim-ministru, Chiril Gaburici, despre problemele pe care le au și soluțiile pe care le văd pentru rezolvarea lor, reprezentanții societății civile, cu care Gaburici s-a întâlnit în această după-amiază, au fost mult mai curioși și insistenți.

Aceștia i-au cerut candidatului la șefia Guvernului să comenteze public informațiile apărute în presă despre activitatea sa în Azerbaidjan, dar și despre problemele de rețea pe care le-a avut Compania „Moldcell” în timpul evenimentelor din aprilie 2009, atunci când la conducerea acesteia se afla Domnia Sa.

„De asemenea, i-am cerut domnului Gaburici să ne spună care sunt criteriile profesionale care îl recomandă la funcția de prim-ministru. Am primit asigurări că răspunsul va fi oferit în decurs de câteva zile prin intermediul mass-media”, a anunțat, după consultări, secretarul Consiliului General al ONG-urilor din R. Moldova, Antonița Fonari.

Întâlnirea dintre Gaburici și societatea civilă a avut loc după ce, în dimineața zilei de astăzi, mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor au organizat un protest în fața Parlamentului împotriva situației politice incerte și situației economice grave din R. Moldova. Aceștia au adus cu ei mai multe schiuri, solicitându-le politicienilor „să nu ne mai dea cu schiurile”.

La rândul său, Chiril Gaburici a anunțat presa că a avut o discuție „bună și constructivă” cu reprezentanții societății civile.

„Am discutat despre corupție, reformarea justiției, mass-media. Multe dintre propunerile făcute au fost deja incluse în proiectul programului de guvernare, iar ceea ce nu se vede în program, va fi inclus în planul de acțiuni”, a anunțat Gaburici.

Pentru ziua de astăzi, candidatul la șefia Cabinetului de miniștri mai are planificate consultări cu bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, dar și întâlniri cu candidații la funcțiile de miniștri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md