01:57:41 21.04.2024
Stiri

Ce au RIDICAT procurorii din casa NEDECLARATĂ a procurorului-șef al raionului Hâncești, dar și din cele două apartamente ale sale

Actualitate 16.02.2022 19:10 Vizualizări5238 Autor: Ziarul National
Ce au RIDICAT procurorii din casa NEDECLARATĂ a procurorului-șef al raionului Hâncești, dar și din cele două apartamente ale sale


Procurorii anticorupție au efectuat astăzi șapte percheziții, în cadrul unei cauze penale în care este vizat procurorul-șef al raionului Hâncești, Maxim Gropa, reținut pentru îmbogățire ilicită. În rezultatul efectuării perchezițiilor au fost predate benevol unele dintre documente ce se referă la bunurile mobile și imobile deținute de către procuror.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul în care locuiește de facto procurorul-șef al Procuraturii raionului Hâncești. Este vorba de o casă cu două nivele înregistrată pe numele tatălui procurorului. Acest imobil nu a fost inclus în declarația de avere.

Citește și: Procurorul-șef al raionului Hâncești, Maxim Gropa, ar fi fost REȚINUT: Al cui naș este și când a fost avansat în funcție

De asemenea, procurorii au percheziționat și cele două apartamente deținute de procuror, biroul de serviciu și trei automobile, printre care un automobil înregistrat pe numele procurorului și utilizat de soția acestuia, un alt automobil înregistrat pe numele tatălui procurorului și utilizat de către procurorul-șef al Procuraturii raionului Hâncești, precum și automobilul de serviciu.

Procurorii au depistat și ridicat mai multe obiecte și documente relevante, care urmează a fi cercetate - dispozitive de informații, laptopuri, un bloc de sistem, înscrisuri de ciornă, agende din perioada 2017-2022, etc.

De asemenea, procurorii anticorupție au audiat și trei martori referitor la circumstanțele cazului investigat.

Maxim Gropa a fost reținut pe un termen de 72 de ore, acesta fiind recunoscut în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunilor de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, fiind audiat parțial referitor la circumstanțele cazului.

Audierile pe marginea acestui vor continua și pe parcursul zilei de mâine.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md