17:13:24 25.09.2022
Stiri

Ce au RIDICAT procurorii din casa NEDECLARATĂ a procurorului-șef al raionului Hâncești, dar și din cele două apartamente ale sale

Actualitate 16.02.2022 19:10 Vizualizări4375 Autor: Ziarul National
Ce au RIDICAT procurorii din casa NEDECLARATĂ a procurorului-șef al raionului Hâncești, dar și din cele două apartamente ale sale


Procurorii anticorupție au efectuat astăzi șapte percheziții, în cadrul unei cauze penale în care este vizat procurorul-șef al raionului Hâncești, Maxim Gropa, reținut pentru îmbogățire ilicită. În rezultatul efectuării perchezițiilor au fost predate benevol unele dintre documente ce se referă la bunurile mobile și imobile deținute de către procuror.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul în care locuiește de facto procurorul-șef al Procuraturii raionului Hâncești. Este vorba de o casă cu două nivele înregistrată pe numele tatălui procurorului. Acest imobil nu a fost inclus în declarația de avere.

Citește și: Procurorul-șef al raionului Hâncești, Maxim Gropa, ar fi fost REȚINUT: Al cui naș este și când a fost avansat în funcție

De asemenea, procurorii au percheziționat și cele două apartamente deținute de procuror, biroul de serviciu și trei automobile, printre care un automobil înregistrat pe numele procurorului și utilizat de soția acestuia, un alt automobil înregistrat pe numele tatălui procurorului și utilizat de către procurorul-șef al Procuraturii raionului Hâncești, precum și automobilul de serviciu.

Procurorii au depistat și ridicat mai multe obiecte și documente relevante, care urmează a fi cercetate - dispozitive de informații, laptopuri, un bloc de sistem, înscrisuri de ciornă, agende din perioada 2017-2022, etc.

De asemenea, procurorii anticorupție au audiat și trei martori referitor la circumstanțele cazului investigat.

Maxim Gropa a fost reținut pe un termen de 72 de ore, acesta fiind recunoscut în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunilor de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, fiind audiat parțial referitor la circumstanțele cazului.

Audierile pe marginea acestui vor continua și pe parcursul zilei de mâine.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md