23:07:04 24.06.2024
Stiri

VIDEO // Propagandiștii RUȘI nu mai ascund că ARMATA lui Putin are misiunea de a „elibera” Transnistria. „Un OBIECTIV principal al „operațiunii speciale” este deblocarea Transnistriei, aflată între Ucraina și R. Moldova. Problema va fi soluționată”

Actualitate 26.04.2022 10:12 Vizualizări5955 Autor: Ziarul National
VIDEO // Propagandiștii RUȘI nu mai ascund că ARMATA lui Putin are misiunea de a „elibera” Transnistria. „Un OBIECTIV principal al „operațiunii speciale” este deblocarea Transnistriei, aflată între Ucraina și R. Moldova. Problema va fi soluționată”


Propagandiștii Kremlinului nu mai ascund faptul că armata rusă are drept obiectiv crearea unui coridor la sudul Ucrainei, pentru a avea acces la Transnistria, unde ar fi suprimați cetățenii ruși, coduși, de fapt, de către Moscova. Deși viceministrul de Externe de la Moscova, Andrei Rudenko, a declarat ieri că nu ar exista niciun risc pentru cetățenii ruși din Transnistria și că Rusia optează pentru identificarea „unei soluționări pașnice a problemei transnistrene”, televiziunile rusești continuă retorica enunțată de comandantul adjunct al Districtului Militar „Centru”, generalul-maior Rustam Minnekaev.

„E nevoie de creat un coridor pe lângă Marea Neagră, pentru a ajunge în Transnistria. Transnistria este acum blocată între Ucraina și R. Moldova. Această sarcină trebuie de bătut în cuie, altfel cetățenii noștri din Transnistria se vor afla în permanență într-o strânsoare”, a precizat unul dintre propagandiștii lui Putin.

Un alt participant la emisiune a subliniat că, din start, era evident că armata Rusiei urma să ajungă în Transnistria.

„Este evident că un obiectiv principal al „operațiunii speciale” este rezolvarea chestiunii transnistrene. Deblocare Transnistriei este una dintre cele mai importante sarcini, care fără discuții este acum în vizorul autorităților. Suntem convinși că că această problemă va fi rezolvată”, a punctat un analist rus.

Citește și: Provocare de PROPORȚII din partea unui alt oficial rus, care AMENINȚĂ R. Moldova cu scenariul ucrainean. "Nu trebuie să-i permitem Maiei Sandu...Tot acest nazism trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat pentru mulți ani de acum înainte”

Comandantul adjunct al Districtului Militar „Centru”, generalul-maior Rustam Minnekaev, a declarat zilele trecute că armata rusă intenționează să-și creeze un coridor în sudul Ucrainei, pentru a ajunge în Transnistria. Minnekaev a spus că în stânga Nistrului s-ar înregistra cazuri de intimidare a vorbitorilor de limba rusă, care trebuie apărați.

Citește și: Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat de URGENȚĂ la MAEIE: Explicații privind declarațiile AGRESIVE făcute de generalul-maior Rustam Minnekaev. Comandantul rus a fost pus la punct și de Biroul Politici de Reintegrare

Ulterior, vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Viktor Vodolatsky, susține că așa-zisa „republică moldovenească nistreană” se consideră de facto un teritoriu al Rusiei și vrea să repete aceeași cale ca și regiunile Donețk, Lugansk, dar și Osetia de Sud.

„Transnistrenii sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât Donețkul, cât și Lugansk și Osetia de Sud. Dânșii înțeleg că doar împreună cu Rusia pot trăi într-o lume sigură și pașnică.Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a interzis panglicile Sf. Gheorghe în țară, iar acolo ar trebui să se aștepte o repetare a scenariului ucrainean. Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și pentru mulți ani de acum înainte”, a adăugat acesta.

Sursa citată a precizat că locuitorii Transnistriei de astăzi „sunt izolați”, așa că „culoarul” către Rusia este vital pentru ei.

Biroul Politici de Reintegrare a venit cu o reacție, după ce oficialul rus a anunțat că vrea un coridor terestru către Crimeea și ieșire la Transnistria unde le-ar fi fost încălcate drepturile vorbitorilor de limbă rusă. Instituția condusă de vicepremierul Oleg Serebrian a subliniat că afirmațiile de acest gen sunt nu „numai inacceptabile, dar și neîntemeiate”.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md