22:11:24 27.05.2024
Stiri

Și-a omorât cei doi copii și soția, după care s-a predat la poliție

Știri 27.03.2018 19:02 Vizualizări2078 Autor: Ziarul National
Și-a omorât cei doi copii și soția, după care s-a predat la poliție sursa: digi24.ro


Caz şocant în Braşov - un bărbat de 43 de ani şi-a omorât familia, după care a mers la Poliţie şi s-a predat. Şi-a ucis soţia de 42 de ani şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani. Totul s-a întâmplat marți noaptea, când cei trei dormeau.

Actualizare 16:00 - Bărbatul și-a înjunghiat soția și cei doi copii, într-un bloc din cartierul Noua, de la marginea Brașovului, unde cei patru locuiau.

Vecinii spun că nu au auzit nimic, că era o familie prosperă, bărbatul avea o firmă, iar femeia era contabila societății.

Un bărbat și-a ucis soția, în vârstă de 42 de ani, și copiii: o adolescentă de 18 ani și un băiat de 13 ani. El a mers apoi la poliție unde și-a recunoscut fapta. În urma verificărilor, autoritățile au confirmat spusele bărbatului.

El este cercetat acum pentru omor calificat.

Momentan nu se cunoaște motivul pentru care brașoveanul a recurs la acest gest.

„Se efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea circumstanțelor efectuării acestor fapte. Bărbatul e în custodia polițiștilor. El s-a prezentat la secție în jurul orei 13:00. S-a constituit un dosar penal pentru omor calificat în acest caz”, afirmă Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

„Se pare că omul acesta a avut niște probleme. Încercase să-și găsească liniștea undeva în zona unor culte religioase sau biserici. Cert e că nu a reușit să se liniștească acolo. A venit și a profitat că ceilalți membri ai familiei dormeau și a făcut ceea ce chiar nu trebuia făcut. A omorât trei oameni care ar fi putut să se apere dacă ar fi fost în altă ipostază”, spune Dan Antonescu, expert criminolog.

„Ori omul acesta e extrem de solid și i-a sechestrat într-o cameră și n-au putut să reacționeze, ori i-a surprins în somn și sub impulsul cine știe cărui motiv i-a omorât. Nu cred că putem găsi nici cel mai mic strop de logică în acțiunea lui și de aici eu opinez către o problemă psihică”, precizează Dan Antonescu.

„E devreme pentru orice supoziție, autorii unor crime atât de feroce sunt cei care le săvârșesc într-un moment de confuzie, pe fond emoțional. După tensionare, are loc ușurarea, refularea, el realizează ce a făcut, gravitatea faptei. Mă surprinde că ei (criminalii - n.r.) acționează în zona totul sau nimic, adică între extreme: după ce a comis crima s-a predat”, afirmă Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

„Gândul nu mai există în acel moment, gândirea rațională este înăbușită de afect, de stările emoționale, de furie, și atunci nu mai gândește. E greu să ne imaginam cum a ucis”, adaugă psihologul.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md