00:43:05 28.05.2020
 
Stiri

Sesiunea SPECIALĂ a Parlamentului, anunțată de „ACUM”, s-a încheiat fără să înceapă. „Să ne pregătim de ample acțiuni de PROTEST”

Politică 21.05.2019 14:42 Vizualizări1120 Autor: Ziarul National
Sesiunea SPECIALĂ a Parlamentului, anunțată de „ACUM”, s-a încheiat fără să înceapă. „Să ne pregătim de ample acțiuni de PROTEST” Captură


Sesiunea specială a Parlamentului, la care Blocul „ACUM” i-a invitat pe cei 35 de deputați socialiști, s-a încheiat fără să se fi început. Și asta pentru că deputații socialiști, așa cum au anunțat astăzi, nu au dorit să ia „în considerare acțiunea populistă” a formațiunilor lui Andrei Năstase și Maiei Sandu.

Președinta PAS, Maia Sandu, a menționat că la această ședință urmau să fie discutate chestiuni ce țin de alegerea organelor de conducere ale Parlamentului, dar și pachetul de legi „antioligarhice”.

„Am fost și în sala Parlamentului pentru a discuta aceste chestiuni, dar socialiștii nu au venit. Suntem deschiși în continuare pentru discuții, deoarece a rămas puțin timp. Trebuie să discutăm aceste legi. Cei care nu răspund invitației noastre să-și asume declanșarea alegerilor anticipate și menținerea la puterea a actualului regim”, a precizat președinta PAS.

De partea cealaltă, Andrei Năstase crede că deja există o majoritate nedeclarată între PD și PSRM: „Ei trebuie să-și asume public paralizarea activității Parlamentului și aprofundarea crizei social-economice”.

De asemenea, Năstase a anunțat declanșarea unor ample proteste, dar fără a oferi prea multe detalii: „Să ne pregătim de ample acțiuni de protest împotriva celor care paralizează activitatea Parlamentului”.

De menționat că „ACUM” i-a invitat pe socialiști la o „ședință specială a Parlamentului”, unde urmau să se discute mai multe chestiuni, inclusiv alegerea organelor de conducere ale Parlamentului. La fel ca și în alte rânduri, „ACUM” a insistat ca socialiștii să-l voteze pe Năstase în funcția de spicher, iar ulterior să fie votat pachetul de legi „antioligarhice”.

De partea cealaltă, socialiștii au calificat invitația „ACUM” ca fiind „populistă, care nu merită luată în considerare”. „Pentru a depăși criza politică, este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului. În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri preelectorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă. PSRM confirmă disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”, și-au argumentat socialiștii absența de la ședința convocată de „ACUM”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Spencer 21.05.2019 15:45

Convoacă o sesiune specială pentru că ei sunt așa mai speciali din fire, cu defiecienșe mintale adică?))

Denis 21.05.2019 16:33

La cat de mult au cazut cei din ACUM, nu cred ca vor strange multa lume

Denis 21.05.2019 16:54

Asta nici nu poate fi numita sesiune, atata timp cat nu a fost finalizata prima sedinta a parlamentului, sesiune asta nu poate fi numita.

Platforma DA Bălți 21.05.2019 17:58

Nu mai ieșim la nici un protest, nu mai vrem să fim carne de tun pentru ca deputați să ajungă căcați alde Maria CIobanu ori canalii ca Oazu Nantoi, iar de alde Gheorghe Petic ori Valentin Dolganiuc și-au șters picioarele și i-au aruncat la gunoi !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md