22:16:35 22.09.2019
 
Stiri

Securitate alimentară // Produsele de origine animală și non-animală importate în R. Moldova, verificate minuțios în patru puncte vamale, datorită sprijinului UE

Economie 06.06.2019 19:51 Vizualizări645 Autor: Ziarul National
Securitate alimentară // Produsele de origine animală și non-animală importate în R. Moldova, verificate minuțios în patru puncte vamale, datorită sprijinului UE

Circa 30 de mașini pe zi cu produse sunt verificate la Punctul de Inspecție la Frontieră Leușeni (PIF Leușeni), inaugurat acum doi ani cu sprijinul UE. Controlul are loc rapid, în maximum 25 de minute pentru o mașină.

Responsabilii verifică produsele de origine animală și non-animală importate în Republica Moldova din punct de vedere al securității alimentare.

„Noi suntem mândri de faptul că acest Punct de Inspecție la Frontieră, construit cu suportul Proiectului Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” este unul dintre elementele-cheie ale sistemului de siguranță alimentară a Republicii Moldova”, a declarat Liviu Gumovschi, directorul executiv al Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială, care a efectuat astăzi o vizită la PIF Leușeni.„Angajații ANSA la PIF Leușeni, precum și la celelalte, veghează siguranța alimentelor și, prin urmare, a sănătății tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Punctul de Inspecție de la Leușeni a contribuit semnificativ și la lupta cu pericolul Pestei Porcine Africane în ultimii doi ani”, a spus Ion Sula, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Reabilitarea punctelor de control la frontieră este unul dintre obiectivele principale ale Republicii Moldova în cadrul Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător semnat cu Uniunea Europeană.MAC-P a finanțat construcția a patru Puncte de Inspecție la Frontieră: Leușeni, Tudora, Criva și Giurgiulești. Acestea corespund tuturor cerințelor în domeniul siguranței alimentelor și sunt dotate cu utilaje și echipamente pentru prelevarea, păstrarea și transportarea probelor produselor importate, frigidere cu diferite regimuri de temperatură și depozite ce vor permite păstrarea probelor producției suspecte până la primirea rezultatelor de laborator.

Datorită extinderii Proiectului până în anul 2021, alte două PIF-uri urmează a fi construite la Sculeni și Otaci.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md