01:13:17 05.12.2021
Stiri

SECRETUL din subteran pe care SOVIETICII l-au păstrat zeci de ani. Nici nu bănuieşti ce poate ascunde această casă banală

Știri 11.08.2015 20:01 Vizualizări2775 Autor: Ziarul National


SECRETUL din subteran pe care SOVIETICII l-au păstrat zeci de ani. Nici nu bănuieşti ce poate ascunde această casă banală englishrussia.com

Pare o construcţie banală, dar în subteran se ascunde un imens labirint frigorific, în care încap şi 200 de vagoane, depozit pe care autorităţile sovietice s-au străduit să îl menţină secret. Chiar şi acum, mulţi dintre locuitorii din Samara habar n-au ce se află cu adevărat în proximitate. Nici măcar oamenii din cartier nu au bănuit nimic, deşi a fost deschis în 1958.

Ca foarte multe din obiectivele strategice ale fostei URSS, după căderea Cortinei de Fier, şi această vastă reţea de tunele, a fost lăsată în paragină. English Russia a publicat o serie de imagini uimitoare despre acest „frigider” care poate stoca până la 200 de vagoane de alimente.De afară nimeni nu poate bănui că există o asemenea construcţie în subteran, mai ales că imobilul din cărămidă roşie a fost plasat în buricul târgului. Autoritățile sovietice au depozitat aici, ani la rând, rezerva strategică de alimente care să asigure subsistenţa urbei în caz de dezastru.

Cum Samara, al şaselea oraş ca mărime din Rusia, are o populație de un milion de cetăţeni, în caz de dezastru, este de la sine înţeles că sunt necesare mari cantităţi de produse alimentare.

Depozitul figorific a fost plasat sub această casă ca oricare alta, pentru ca inamicul să nu o suspecteze şi riscul unui bombardament să fie evitat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

istorie 11.08.2015 20:15

Interesant

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md