17:55:36 28.09.2020
 
Stiri

Scrisoare DESCHISĂ la adresa președintelui Dodon: „Sunteți un TRĂDĂTOR, un fanfaron și un sperjur”

Politică 27.01.2017 11:36 Vizualizări32083 Autor: Ziarul National
Scrisoare DESCHISĂ la adresa președintelui Dodon: „Sunteți un TRĂDĂTOR, un fanfaron și un sperjur”


Ministrul Mediului Valeriu Munteanu, care este propus de Partidul Liberal (PL) la funcția de ministru al Apărării, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui R. Moldova, Igor Dodon, care a declarat în mai multe rânduri că nu va semna niciodată decretul de numire a liberalului în fruntea Ministerului Apărării.

„Motivul pentru care scriu aceste rânduri este să răspund unor acuzați pe care mi le-ați adresat mie și PL. Prin acțiunile dumneavoastră recente, ați dovedit, o dată în plus, că nu sunteți decât un trădător, un fanfaron și un sperjur. Sunteți un președinte al vorbelor goale, un președinte laș, trompeta și preșul lui Putin, unul care se umilește oricând în fața Rusiei și care, fără să înțeleagă că e doar o unealtă de doi lei, se mai și umflă în pene ca un cocoș. Nu veți fi niciodată nimic și nu veți conta. Nu veți fi nici măcar un Vladimir Voronin, părintele dumneavoastră spiritual și politic, pe care l-ați trădat, imediat cum ați auzit sunetul arginților. Vă dau un sfat: nu încercați să îl imitați pe Vladimir Voronin, pentru că râde lumea de dumneavoastră nu numai la Chișinău, București și Bruxelles, dar și la Moscova”, scrie Munteanu pe blogul său.

În aceeași scrisoare deschisă, Valeriu Munteanu explică de ce Igor Dodon ar fi trădător. „Ați fost ales să reprezentați populația R. Moldova, nu s-o umiliți și s-o jigniți cu fiecare gest al mandatului dumneavoastră. V-ați dus la Tiraspol pentru a cere scuze în numele statului pe care îl conduceți (în pofida sentimentelor întregii populații a statului R. Moldova) tocmai acelora care reprezintă un regim vinovat de crime de război, un regim vinovat de scindarea unui stat membru al ONU, un regim care a ucis frați și părinți ai noștri tuturor.

L-ați felicitat pentru „alegeri” pe liderul separatist de la Tiraspol, recunoscându-i astfel acestuia calitatea de şef de stat. Ați trecut de partea separatiştilor şi susțineți recunoaşterea plăcuţelor de înmatriculare pentru autovehicule şi diplomele de studii eliberate de separatişti prin uzurparea prerogativelor R. Moldova.

Nenumărate sunt încălcările prevederilor constituţionale, ale legilor R. Moldova şi ale legilor bunului-simţ pe care le-ați comis de când ocupați funcţia de preşedinte al R. Moldova. Deşi preşedintele este un garant al suveranităţii naţionale, vă comportați ca un trădător, susţinând menţinerea trupelor de ocupaţie pe teritoriul republicii. Tot ca un trădător ați scuipat pe memoria eroilor căzuţi în războiul din 1992 de apărare împotriva forţelor imperiale ruse. Încă o dată v-ați aşezat de partea ruşilor împotriva moldovenilor când ați pretins că R. Moldova ar purta răspunderea pentru războiul de agresiune şi ocupaţie purtat de forţele armate ale Federaţiei Ruse. De asemenea, v-ați dus la Tighina şi ați depus flori la monumentul cazacilor mercenari, vinovaţi de crime împotriva umanităţii, care au venit din străfundurile Rusiei să omoare, să schingiuiască, să violeze şi să jefuiască populaţia paşnică a R. Moldova în timpul războiului de pe Nistru.

Sunteți un aventurier politic, pe cale de a distruge toate relaţiile internaţionale ale Republicii Moldova şi să creați conflicte artificiale cu statele vecine. Ați declarat că veți recunoaşte anexarea Crimeei la Federaţia Rusă şi aflat la Moscova, împreună cu preşedintele rus, ați declarat că regretați că trupele ruse s-au oprit la Prut şi nu au anexat bucăţi mai mari din teritoriul românesc.

V-ați dus la Moscova pentru a vă asuma (simbolic, ce-i drept, dar cu greutatea cuvântului unui președinte de stat) o datorie uriașă, de 6,5 miliarde dolari (adică un întreg produs intern brut al nostru), datorie realizată prin furt și înșelătorie de către un regim banditesc care profită de trecerea unei conducte pe teritoriul său. Ați pus R. Moldova între ciocan și nicovală, ați pus R. Moldova în postura de a fi strivită între interesele banditești ale regimului de la Tiraspol și interesele oligarhice și imperiale ale „Gazprom”, complicele așa-zisului guvern transnistrean în furtul gazelor din conducta de transport.

Domnule Igor Dodon, sunteți un fanfaron și un mincinos!

Ați promis ridicarea sancțiunilor rusești și nici nu ați avut curajul să-i amintiți asta președintelui Putin. V-ați dus la Moscova și v-ați umilit în fața lui Vladimir Putin, care nu v-a dat nimic. Și după ce nu ați primit nici un sprijin pentru R. Moldova, în loc să criticați sancțiunile economice, ați venit la Chișinău și v-ați împopoțonat ca un păun. Ați declanșat, în schimb un război împotriva celor care ne ajută și ne susțin aspirațiile. Ați ales să păcăliți istoria, adevărul și cetățenii!”, scrie Munteanu.

Deocamdată, Președinția nu a venit cu o reacție la scrisoarea deschisă semnată de liberalul Valeriu Munteanu.

Scrisoarea integrală a lui Munteanu o puteți găsi AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Ion 27.01.2017 12:19

...vocea,ce strigă în pustiu...

Dragos 27.01.2017 13:09

Vai, vai de vietisoara si de zilele numarate a PLesurilor. Atat tovarasul Plaha cu care PLibertinii s-au cuplat, cat si tovarasul Dodon care se imperecheaza cu Plaha si necheaza de placere orgiaca, sunt pruncii sifiliticului Ilici. Dodon este romanofob si eurofob declarat. Plaha este romanofob si eurofob deghizat. Junta pdmalign nu a denuntat niciodata pactul Moltov-Ribbentrop. hahaler Munteana nu spune o vorba despre fraudarea alegerilor cu recte liberyine, transniztriante-galopante, cu liste infecte, procese defecte etc. De pd-mafiot&CC care l-au asezat ilegal pe Dodon pe WC prezidential. De interesele blatiste dintre aceste fosile comuniste. De faptul ca Dodon este o conserva tactica alterata pe care Plaha o vinde-n UE. Asa se explica declaratiile belicoase ale kremlinezului Dodon, preferatul si unealta kremlinezului Plaha. Reaua credinta, reaua intentie, instigarea la ura si separatism, nesimtirea, sperjurul au luata proportii inamiganibile si Dodon nu va plati curand. Pentru ca PDMafiot si PSMalign sunt doua liote-surori, criminale. Dle Muntean, e usor sa-ti dai seama ca margica Plaha nu e e diamant. Plaha si Dodon au interese. Dodon ingjhite votul MIXTura, iar Plaha ii da in schimb capul lui Dorin. Samd.

Jan 27.01.2017 16:00

MOLDOVA COMUNISTA.MOLDOVENII sunt precum CURVELE,NU vor UNIREA cu ROMANIA TARA MAMA,dar vor sa suga si de la Comunistii rusi, vor si ajutoare din ROMANIA,UE,NATO.

Victor 15.08.2020 13:23

Buna ziua.Am nevoie de ajutor.Cu bolile estea,cu pandemiea aceasta,meau crescut foarte mari credituri.Si am nevoie de ajutorul dumneavoastre.De un ajutor dancar.Nu am la cine ma adresa.

Victor 15.08.2020 13:26

Buna ziua.Am nevoie de ajutor.Cu bolile estea,cu pandemiea aceasta,meau crescut foarte mari credituri.Si am nevoie de ajutorul dumneavoastre.De un ajutor dancar.Nu am la cine ma adresa.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md