21:10:33 27.05.2024
Stiri

Dodon poate primi LOVITURA DE GRAȚIE chiar înainte de prezidențiale: Maia Sandu este dispusă să DISCUTE cu PD pentru a-i trimite pe socialiști în OPOZIȚIE: „Încercăm să-i convingem”

Politică 29.04.2020 11:38 Vizualizări6170 Autor: Ziarul National
Dodon poate primi LOVITURA DE GRAȚIE chiar înainte de prezidențiale: Maia Sandu este dispusă să DISCUTE cu PD pentru a-i trimite pe socialiști în OPOZIȚIE: „Încercăm să-i convingem”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este dispusă se se așeze la masa de discuții cu Partidul Democrat (PD), în vederea reconfigurării coaliției de guvernare și trimiterea socialiștilor lui Igor Dodon în opoziție. Fostul premier e convins că în actuala legislatură a Parlamentului doar împreună cu PD poate fi învestit un guvern care să nu mai lucreze pentru Dodon și campania sa electorală, dar pentru R. Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, nu are rost acum de discutat cu „Pro-Moldova” condusă de Andrian Candu, deoarece grosul voturilor sunt la PD. „Știți de câte voturi e nevoie pentru a învesti un guvern? Toată lumea înțelege că alt guvern nu se poate face fără voturile PD. Această schimbare se poate întâmpla doar dacă PD ajunge la concluzia să nu-l mai slujească pe Dodon”, a declarat lidera PAS, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

În opinia Maiei Sandu, R. Moldova merită un guvern mai bun, un guvern care să lucreze pentru cetățeni, dar nu pentru Igor Dodon și pentru organizarea campaniei sale electorale. Mai mult, fostul premier admite că acest guvern poate fi învestit în următoarea perioadă.

„Cei care fac astăzi jocul lui Dodon trebuie să-și schimbe atitudinea. Mă refer la cei din PD, care pot oferi astăzi un număr suficient de voturi pentru a susține votarea unui alt guvern. Primul lucru pe care trebuie să-l facă PD e să renunțe să-l mai sprijine pe Dodon. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci se poate de discutat mai departe”, a adăugat Maia Sandu.

Sursa citată a recunoscut că reprezentanții PAS din Parlament tatonează terenul pentru o viitoare coaliție cu PD.

„Colegii discută, încercăm să-i convingem că lucrurile pe care le fac, deciziile pe care le iau sunt acum în detrimentul republicii, în detrimentul proceselor democratice, în detrimentul securității R. Moldova. Socialiștii lucrează doar pentru campania lui Dodon, pentru interesele altei țări, dacă pornim de la modul cum promovează acest Acord de împrumut cu Rusia. De asemenea, ei apără clanurile mafiote care au revenit. Vedem că a crescut contrabanda, s-au reluat tot felul de scheme”, a conchis președinta PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md