07:49:39 24.05.2024
Stiri

Motivul pentru care Rusia SANTAJEAZĂ R. Moldova în problema gazelor. Matvienko, REPROȘURI la adresa Maiei Sandu, pentru că a participat la Platforma Crimeea: „A fost o acțiune antirusă și nu putem ignora acest lucru în dialogul nostru”

Actualitate 22.10.2021 08:59 Vizualizări3477 Autor: Ziarul National
Motivul pentru care Rusia SANTAJEAZĂ R. Moldova în problema gazelor. Matvienko, REPROȘURI la adresa Maiei Sandu, pentru că a participat la Platforma Crimeea: „A fost o acțiune antirusă și nu putem ignora acest lucru în dialogul nostru”


Autoritățile Federației Ruse îi reproșează președintelui Maia Sandu participarea la Platforma Crimeea, eveniment care a avut loc vara aceasta la Kiev, Ucraina. Astfel, Rusia va lua în considerare participarea președintei R. Moldova la această „acțiune antirusă”, a declarat joi președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, în cadrul unei întrevederi cu spicherul Igor Grosu la Atena, în marja Conferinței europene a președinților parlamentelor sub egida APCE.

„În pofida faptului că președintele R. Moldova, Maia Sandu, s-a pronunțat pentru o relație reciproc respectoasă și constructivă cu Rusia, nu putem să nu fim îngrijorați că președintele R. Moldova, în ciuda poziției exprimate, a găsit de cuviință să participe la așa-numitul summit al „Platformei Crimeea”. Acel eveniment a reprezentat un atac grosolan și flagrant împotriva Rusiei”, a spus Matvienko, citată de Ria Novosti.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu reconfirmă sprijinul R. Moldova pentru integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul Summit-ului de lansare a „Platformei Crimeea”

Matvienko a recunoscut că în Rusia se nu va uita prea ușor faptul că Maia Sandu a participat la Platforma Crimeea, unde s-a discutat despre anexarea ilegală a peninsulei. „Acesta este dreptul ei (că a participat), dar, desigur, nu putem ignora acest lucru în dialogul nostru și în construirea relațiilor noastre în viitor”, a spus președintele Consiliului Federației.

Citește și: Spînu i-a pus la punct pe Voronin și Reidman, care s-au interesat în BATJOCURĂ „și-i cu gazul”: „Ați făcut ca țara aceasta să fie ȘATAJATĂ, iar generația mea trebuie să scoată mizeria pe care ați făcut-o până acum”

Potrivit lui Valentinei Matvienko, Rusia urmărește îndeaproape evoluția situației politice interne din R. Moldova după alegerile parlamentare.

Citește și: Guvernarea de la Chișinău nu acceptă ȘANTAJUL rușilor, care vor să MAJOREZE prețul la gazele furnizate moldovenilor: „Avem deja mai multe alternative de procurare a gazelor, am discutat cu mai multe țări... Prețul propus nu e corect”

„Respectăm alegerea făcută de poporului moldovenesc prietenos și sperăm că Chișinăul va putea menține un echilibru în cooperare cu structurile de integrare eurasiatică și Uniunea Europeană”, a spus președintele Consiliului Federației.

De asemenea, sursa citată consideră că Chișinăul trebuie să păstreze relațiile cu statele CSI, menționând că aceasta va fi o bază bună, solidă pentru cooperarea cu Rusia.

Menționăm că, pe plan intern, președinta Maia Sandu a fost criticată pentru că la acel eveniment din Ucraina nu a pomenit nimic despre problema transnistreană și despre menținerea trupelor militare rusești pe teritoriul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md