05:10:05 20.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Tort festiv cu banane și mascarpone. Rapid de făcut, simplu, cu ingrediente puține, sățios și extrem de delicios

Știri 02.09.2018 11:02 Vizualizări3145 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Tort festiv cu banane și mascarpone. Rapid de făcut, simplu, cu ingrediente puține, sățios și extrem de delicios Sursa: gustoase.net


Ingrediente pentru un tort de 28 cm:

un plic de zahăr vanilat, 150 g zahăr, 4 ouă, o fiolă esență de rom, 200 g unt, o linguriță praf de copt, un praf sare, 300 g făină, 250 ml lapte, 50 g cacao neagră cu 22% unt de cacao, 50 g ciocolată rasă.

Ingrediente pentru prepararea cremei:

250 ml frișcă lichidă, 150 g cremaă mascarpone, o linguriță zahăr vanilat, 4 banane, o lămâie, o portocală.

Mod de preparare:

Prepararea blatului. Într-un bol se mixează untul cu zahărul și zahărul vanilat. Treptat se adaugă ouăle, sarea și esența de rom, se omogenizează bine toate ingredientele.

Peste compoziție se cerne cacao, făina amestecată cu praful de copt, ciocolata rasă și se amestecă bine, cu mișcări de sus în jos. La final se adaugă laptele călduț la temperatura camerei și se amestecă până se obține un aluat cu o consistentă asemănătoare aluatului pentru clătite.

Se toarnă aluatul într-o oală rotundă unsă cu unt și se coace circa 30-35 de minute până trece testul scobitorii în cuptorul încins la 180˚. După ce este copt se lasă la răcit și când este răcit se scoate din oală și se scobește interiorul cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul și se păstrează miezul scos.

Prepararea cremei. Se mixează frișca împreună cu zahărul vanilat, până se întărește. Se pune peste frișcă ,crema de mascarpone și se omogenizează bine compoziția.

Asamblarea tortului

Bananele se curăță de coajă, se stropesc cu sucul de lămâie (să nu oxideze) și se pun una lângă altă în golul rămas după ce blatul a fost scobit. Peste banane se întinde cu grijă crema de mascarpone și peste cremă se pun uniform firimituri din miezul scobit din tort. Se ornează cu o felie de portocală și se lasă la frigider circa două ore, apoi se poate porționa. Dacă doriți, puteți însiropa blatul. Este la fel de gustos și neînsiropat.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Sursa: gustoase.net


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md