Rețeta Tamarei Șchiopu // Topinambur sub sos de usturoi
Ingrediente pentru patru persoane
1.Într-o tigaie topim o lingură de unt cu uleiul pregătit, la foc mediu.
2.Adăugăm feliile de topinambur, un pic de sare și piper proaspăt măcinat.
3.Pregătim timp de 10 minute, până se rumenește și începe să se înmoaie. Vom amesteca frecvent.
4.Transferăm topinamburul într-un platou de servit.
5.Topim untul rămas și adăugăm usturoiul pisat. Mestecăm intens până se rumenește, dar vom urmări să nu se ardă (două minute maximum).
6.Adăugăm sucul de lămâie și înlăturăm tigaia de pe foc.
7.Turnăm sosul peste topinambur și servim imediat, în calitate de garnitură, cu salate crude, bucate din carne sau din pește.
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”