Rețeta Tamarei Șchiopu // Humus cu sfeclă roșie
Un produs extrem de bogat în microelemente - humusul clasic din bob năut - devine și mai gustos, și mai atractiv dacă i se adaugă sfeclă roșie.
Este delicios în tartine pentru prânz sau ca o gustare servită cu bețișoare de morcov, țelină, daicon sau bastonașe de pâine, în loc de furculiță.
Ingrediente
·400 de grame de bob năut fiert
·patru sfecle mici, fierte, curățate și tăiate cubulețe
·patru căței de usturoi tocat
·sucul unei lămâi stoarse
·90 ml de ulei de măsline
·o linguriță de chimen măcinat
·63 ml de tahini (pastă de susan, opțional)
Ingredientele se pun într-un blender și se amestecă până când se formează o pastă uniformă.
Dacă humusul e prea uscat, se mai adaugă un pic de ulei preferat.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională