06:13:04 25.07.2025
Stiri

REȚETĂ // Ciorbă ardelenească

Știri 17.10.2018 17:43 Vizualizări1494
REȚETĂ // Ciorbă ardelenească sursa: unica.ro

Ingrediente:

6 cartofi

1 kg rasol de viţel

200 g fasole verde păstăi

1 litru borş

2-3 morcovi

2 cepe

1-2 ardei

sare

piper

1 lingura paprika

1 legătură pătrunjel

1 legătură leuştean

Mod de preparare:

1. Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă și puţină sare. Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac.

2. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de viţel. Se condimentează cu sare, piper şi paprika şi se fierb la foc potrivit.

3. Borşul se strecoară şi se fierbe separat în câteva clocote. În borş, se adaugă câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială.

4. După ce au fiert toate legumele, se scoate rasolul, se desface carnea de pe os şi se taie bucăţele. Se adaugă borşul şi se serveşte ornată cu leuştean şi pătrunjel.

Sursa: unica.ro

Autor:
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte