02:49:32 23.09.2019
 
Stiri

RAPORT al Curții de Conturi: Un minister din R. Moldova nu-și gestionează corect bunurile

Economie 24.04.2019 16:00 Vizualizări1072 Autor: Ziarul National
RAPORT al Curții de Conturi: Un minister din R. Moldova nu-și gestionează corect bunurile

Nu și-a înregistrat în evidența contabilă toate bunurile, iar valoarea a 30 de imobile a fost diminuată cu aproape șapte milioane de lei.

Este vorba despre Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), rapoartele financiare ale căruia au fost examinate de Curtea de Conturi (CC).

Șefa Direcţiei generale de audit din cadrul Curţii de Conturi, Svetlana Purici, a anunțat că angajații instituției au descoperit un management financiar defectuos și o denaturare a cheltuielilor la acest minister.

„În total, MADRM gestionează 557 de loturi de teren, dar nu a asigurat evaluarea şi nu a înregistrat în evidenţă contabilă toate bunurile deţinute, drept urmare fiind denaturate informaţiile din situaţia financiară şi patrimonială. Astfel, persistă riscul de neasigurare a integrităţii şi de înstrăinare a bunurilor, proprietate publică a statului. De asemenea, valoarea a 30 de bunuri imobile a fost diminuată cu 6,7 milioane de lei”, a declarat astăzi Purice la prezentarea raportului care vizează MADRM.

Prezent la ședința CC, secretarul de stat la Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Iurie Uşurelu, a dat vina pe reorganizările din ultimul timp, când au fuzionat trei ministere.

„Înainte de reformă, erau trei ministere şi peste 25 de persoane care duceau evidenţa contabilă. După reformă, noi am rămas cu şapte persoane”, a spus Ușurelu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md