12:40:59 22.04.2024
Stiri

R. Moldova – România, o nouă ședință COMUNĂ a celor două Parlamente. Igor Grosu: „Ne vom concentra pe proiecte concrete și TANGIBILE, pe care să le implementăm prompt”

Actualitate 01.08.2022 12:40 Vizualizări1730 Autor: Ziarul National
R. Moldova – România, o nouă ședință COMUNĂ a celor două Parlamente. Igor Grosu: „Ne vom concentra pe proiecte concrete și TANGIBILE, pe care să le implementăm prompt”


Parlamentele de la Chișinău și București se vor întruni într-o nouă ședință comună, a declarat astăzi spicherul Igor Grosu, după întrevederea cu noul Ambasador al României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

„I-am urat bun venit noului Ambasador al României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. Am vorbit cu Excelența Sa despre criza energetică și situația geopolitică dificilă, care a afectat dur întreaga regiune și i-am mulțumit din numele poporului nostru pentru sprijinul constant oferit de România, în special în cooperarea pe domeniul securității energetice”, a scris Grosu într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Reuniune ISTORICĂ a Parlamentelor de la Chișinău și București. Deputații au adoptat o DECLARAȚIE comună: „Vocea poporului român este aceeași și nu poate fi ignorată în Europa”


Spicherul a reiterat faptul că R. Moldova va avea nevoie de experiența și ajutorul României în procesul de armonizare a legislației la acquis-ul UE.

CITIȚI și VIDEO // Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion Ciolacu, la Chișinău: „România este un SCUT pentru R. Moldova și așa trebuie să fie”

„Apreciem enorm contribuția esențială pe care a avut-o România în procesul nostru de obținere a statutului de țară-candidată pentru aderarea la UE. Am discutat și despre organizarea celei de-a doua ședințe comune a Parlamentelor Republicii Moldova și României, în care ne vom concentra pe proiecte concrete și tangibile, pe care să le implementăm prompt. Sunt sigur că domnul Ambasador Țurcanu va avea parte de un mandat prodigios la Chișinău și l-am asigurat de toată susținerea în consolidarea relației bilaterale a statelor noastre”, a conchis Igor Grosu.

Amintim că R. Moldova a găzduit pe 18 iunie, în premieră, o ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București. La ședința comună au participat peste o sută de parlamentari din România, dar și toată fracțiunea PAS, care au încins la final o horă în Palatul Republicii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md