13:28:09 22.04.2024
Stiri

Parlamentele de la București și Chișinău se ÎNTRUNESC într-o ședință comună. R. Moldova, subiect de discuție între premierul Nicolae Ciucă și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Actualitate 28.04.2022 12:17 Vizualizări2879 Autor: Ziarul National
Parlamentele de la București și Chișinău se ÎNTRUNESC într-o ședință comună. R. Moldova, subiect de discuție între premierul Nicolae Ciucă și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski


Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat joi că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire, la nivel parlamentar, între România şi Republica Moldova, care se va desfăşura cel mai probabil în România, informează Agerpres.

„Cred că împreună cu președintele Senatului o să facem foarte curând o întâlnire la nivel parlamentar cu Republica Moldova. O să hotărâm unde va avea loc acest activitate, cred că întâlnirea va avea loc în România, urmând să decidem dacă va avea loc la Iaşi. Vom vedea dacă întâlnirea va fi la nivelul Birourilor permanente reunite sau vor fi şi cu comisiile, cel puțin comisiile de politică externă categoric trebuie să participe", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Citește și: Parlamentele de la Chișinău și București s-ar putea REUNI într-o ședință COMUNĂ. „Putem lansa un nou PACT de la Snagov pentru aderarea R. Moldova la UE”

El a adăugat că doreşte ca această acţiune să aibă loc într-o săptămână sau două.

Preşedintele Camerei Deputaților a mai afirmat că în vizita pe care a avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă în Ucraina a avut discuții despre felul în care Republica Moldova poate fi ajutată cu necesarul de gaze naturale, în cazul în care Rusia va opri alimentarea.

„În primul rând, noi avem o obligaţie majoră faţă de Republica Moldova şi a existat chiar şi cu preşedintele Ucrainei o discuţie aplicată în ceea ce priveşte Republica Moldova şi cum putem poate împreună să asigurăm necesarul de gaze şi Republicii Moldova", a menţionat Ciolacu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md