04:24:02 20.06.2024
Stiri

Candidatul PUN la funcția de deputat în circumscripția nr. 38 se RETRAGE din cursa electorală. Pe cine vor SPRIJINI Vlad Țurcanu și Octavian Țîcu

Politică 28.01.2020 14:03 Vizualizări3123 Autor: Ziarul National
Candidatul PUN la funcția de deputat în circumscripția nr. 38 se RETRAGE din cursa electorală. Pe cine vor SPRIJINI Vlad Țurcanu și Octavian Țîcu Captură


Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești, Vlad Țurcanu, se retrage din cursa electorală. Prim-vicepreședintele PUN a anunțat că-l va sprijini „necondiționat” în această cursă electorală pe candidatul independent Grigore Cobzac.

Președintele PUN, Octavian Țîcu, a menționat astăzi, într-o conferință de presă, că Grigore Cobzac are cele mai mari șanse să câștige mandatul de deputat și să revină în Parlamentul R. Moldova.

„Dânsul a luptat anterior împotriva regimului Plahotniuc și întrunește principiul de meritocrație. La alegerile de anul trecut, domnul Grigore Cobzac a acumulat în această circumscripție peste 8 000 de voturi, al doilea cel mai bun rezultat dintr-o circumscripție uninominală. Nu a câștigat doar din cauza că au fost folosite resursele administrative de către andidatul PD. Credem că doar Grigore Cobzac poate câștiga candidatul PSRM și al PD. Circumscripția nr. 38 trebuie să aparțină hânceștenilor. Hânceștenii nu au nevoie de un Gațcan de la Ungheni, de o Stamate de la Chișinău sau de un Chirtoacă de la Colonița”, a declarat Țîcu.

La rândul său, candidatul propus de PUN pentru alegerile din circumscripția nr. 38, Vlad Țurcanu, a precizat că dânsul a făcut ceea ce trebuie să facă.

„Efectele acestei decizii vor fi resimțite pe termen mediu și lung. Noi nu trebuie să rămânem răzlețiți. Nu am vrut să ne opunem lui Grigore Cobzac, care ar fi trebuit să câștige în această circumscripție acum un an. Noi am adunat până acum un număr impresionant de semnături, dar trebuie să acceptăm această decizie politică”, a adăugat Țurcanu.

De menționat că, până acum, trei candidați au fost înscriși în lista electorală, după ce au colectat semnăturile necesare. Este vorba de Ion Mereuță, care candidează din partea Partidului Democrat, Ștefan Gațcan - din partea Partidului Socialiștilor, și Olesea Stamate - din partea Partidului Acțiune și Solidaritate.

CITIȚI și Candidatul propus de PPDA în circumscripția din Hâncești REFUZĂ să participe în cursa electorală: Voia susținerea PAS și a încă cel puțin două partide unioniste, lucru care nu s-a întâmplat

Amintim că intenția de a candida în circumscripția uninominală nr.38 din Hâncești și-au mai anunțat Dorin Chirtoacă din partea Mișcării Politice Unirea, Vitalie Balinschi de la Partidul „ȘOR”, Anatolie Postolachi de la Partidului Liberal Democrat din Moldova și Grigore Cobzac - independent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md