06:44:15 21.07.2019
 
Stiri

Problemele tinerilor, discutate în cadrul celei de-a IV-a ediții a Forumului Consiliului de Tineret din cadrul CNSM

Social 11.05.2015 17:07 Vizualizări1631 Autor: Daniela Hadei
Problemele tinerilor, discutate în cadrul celei de-a IV-a ediții a Forumului Consiliului de Tineret din cadrul CNSM

Peste 140 de tineri sindicalişti, precum și invitați din străinătate s-au întrunit la cea de-a IV-a ediție a Forumului Consiliului de Tineret din cadrul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), care s-a desfășurat în perioada 8-10 mai curent, în localitatea Vadul lui Vodă.

În cadrul Forumului au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă tinerii din ţară și a fost analizată activitatea și experiența sindicaliștilor din Kazahstan și Letonia.

Totodată, unul dintre obiectivele de bază ale întrunirii a fost consolidarea activităților organizaţiilor sindicale de tineret, impulsionarea colaborării cu partenerii sociali, dar și descoperirea şi valorificarea calităţilor profesionale şi artistice ale membrilor de sindicat.

„În cadrul acestui eveniment, tinerii pot discuta despre problemele cu care se confruntă în ramura lor, să vedem dacă sunt asemănătoare cu cele din alte ramuri și, eventual, care ar fi soluția pentru rezolvarea lor. Printre problemele de bază se numără nivelul salarial și spațiul locativ, pentru că după absolvirea unei facultăți, din cauza unui salariu mic, tinerii specialiști nu-și pot asigura un loc de trai. De aici pornește o serie de alte probleme cum ar fi formarea și întreținerea unei familii, concediul de maternitate și altele”, a precizat Tatiana Marian, președintele Consiliului de Tineret din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații.

În cele trei zile ale Forumului, tinerii au participat la ateliere de lucru, seminare tematice, precum şi la un şir de activităţi artistice și interactive. Totodată, echipele au organizat câte un flash-mob cu tematica „Dreptul la muncă și trai decent” și au participat la concursul „Echipa în dans!”, iar premianții s-au ales cu diplome și cupe.

Președintele Consiliului de Tineret din cadrul CNSM, Stela Stratila-Sârbu, a menționat că Forumul este o activitate unică în timpul anului, când tinerii sindicaliști se pot revedea, pot discuta problemele care există în ramurile din care vin, dar și pot propune anumite căi de soluționare.

„Acest forum are scopul de a forma echipe, de a face ca spiritul de solidaritate sindicală să persiste, pentru că în ultima perioadă se resimte un pic de absență în consolidare. Este foarte important ca fiecare din tinerii membri de sindicat să fie instruiți în domeniul sindical, legislativ, pentru a putea realiza sarcinile principale pe care le avem, și anume: apărarea, promovarea drepturilor și intereselor salariaților”, a menționat Stela Stratila-Sârbu.

Vicepreședintele CNSM, Mihail Hâncu, a subliniat necesitatea organizării unui astfel de Forum, care oferă tinerilor sindicaliști oportunitatea de a comunica, de a se informa despre sindicalism și de a descoperi spiritul artistic al fiecărui membru de sindicat.

„Vom continua să promovăm tinerii în organele sindicale de toate nivelurile. CNSM va depune efort maxim pentru a negocia cu partenerii sociali condiții de muncă mai bune, salarii majorate, pentru ca tinerii să nu plece din țară. Ne vom strădui ca până la ediția a V-a a Forumului Tinerilor din cadrul CNSM să venim cu schimbări pozitive pentru tinerii din țară”, a conchis Mihail Hâncu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md