23:19:37 14.12.2019
 
Stiri

Prim-ministra Maia Sandu: „Am descoperit foarte multe informații care țin de privatizări și tot felul de tranzacții care au implicat proprietatea publică și care au fost secretizate”

Economie 24.06.2019 19:01 Vizualizări1482 Autor: Ziarul National
Prim-ministra Maia Sandu: „Am descoperit foarte multe informații care țin de privatizări și tot felul de tranzacții care au implicat proprietatea publică și care au fost secretizate”

Un grup de deputați va înregistra un proiect de lege care să desecretizeze informații de interes public pentru ca presa și cetățenii să afle cum au avut loc privatizările din R. Moldova.

Anunțul a fost făcut astăzi, în debutul ședinței Guvernului, de către prim-ministra Maia Sandu.

„Am descoperit foarte multe informații care țin de privatizări și tot felul de tranzacții care au implicat proprietatea publică și care au fost secretizate, respectiv e foarte greu să încercăm să aflăm ce s-a întâmplat acolo. Această informație trebuie să fie accesibilă și nouă, și dvs., și mai ales publicului larg”, le-a spus miniștrilor Maia Sandu.

Premierul a promis că orice informație care vizează transmiterea patrimoniului public în proprietate privată, precum și transmiterea în concesiune, administrare fiduciară, transmiterea întreprinderilor de stat în proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și alte activități orientate spre diminuarea participării statului la administrarea proprietății publice, precum și a tuturor achizițiilor publice efectuate, cu excepția informațiilor din domeniul militar, relațiilor externe, cele care țin de securitatea statului și asigurarea ordinii de drept, va deveni informație de acces public.

În aceeași ședință, Maia Sandu a mai spus că se lucrează și la un proiect de lege care ar desființa monopolul privind achizițiile publice prin care se contractează serviciile de pază, având în vedere că instituțiile statului sunt sub paza unor structuri dubioase. Anterior, toată documentația de achițizii publice pentru contractarea serviciilor de pază a fost făcută în așa fel, încât să existe doar trei companii care să poată întruni condițiile pentru a presta servicii de pază instituțiilor de stat.

„Acest monopol trebuie oprit de urgență”, a spus premierul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!realist 24.06.2019 21:50

Da de ce nu luati atitudine fata de Nastase, ca el a vrut sa privatizeze AIR Moldova?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md