07:08:47 06.12.2023
Stiri

Premierul Recean, noi DEZVĂLUIRI despre atacul ARMAT de la AIC

Actualitate 06.07.2023 16:59 Vizualizări1629 Autor: Ziarul National
Premierul Recean, noi DEZVĂLUIRI despre atacul ARMAT de la AIC


Eroii Serghei Muntean și Igor Ciofu, precum și polițiștii prezenți pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 30 iunie curent, au prevenit o tragedie de proporții, susține premierul Dorin Recean. Potrivit șefului Executivului, criminalul Rustam Ashurov ar fi intenționat să preia ostatici.

„Vreau să atrag atenția la felul în care au acționat instituțiile în acest caz. Astfel, vreau să aducem un omagiu eroilor, atât celor căzuți la datorie, cât și celor care au intervenit. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a identificat imediat că este vorba de o persoană cu risc sporit, chiar dacă aceasta a trecut prin alte aeroporturi, inclusiv cel de la Istanbul, care este unul dintre cele mai securizate din lume. Polițiștii noștri de frontieră, în baza filtrelor elaborate cu Serviciul de Informații și Securitate, au fost capabili să stabilească că acea persoană prezintă un pericol”, a declarat astăzi Recean.

Citește și: Scurgeri de informații despre ATACUL armat de la AIC, soldat cu împușcarea a doi ofițeri. Cum a intrat tadjikul Ashurov în posesia PISTOLULUI și cum alți doi polițiști au scăpat în ultima clipă de furia atacatorului, deși erau ȚINTE sigure

Premierul a lăudat și pe cei doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică, care au intervenit imediat ce s-a auzit primul foc de armă. Grație acțiunilor polițiștilor respectivi, în nici două minute au fost evacuați pasagerii din aeroport.

Citește și: VIDEO // Filmul ATACULUI ARMAT de la Aeroport, prezentat oficial: Polițistul de frontieră a fost luat prin surprindere, fiind mai întâi lovit de către atacator și apoi împușcat. „Pur și simplu l-a imobilizat și nu a durat nici două secunde atacul”

„Ați observat și în declarațiile făcute de chestorul Viorel Cernăuțeanu, potrivit cărora atacatorul dorea sa să ia ostatici. Așa că, dacă nu era intervenția promptă a polițiștilor, avea să avem ostatici acolo. Vom avea primul raport detaliat cu privire la acțiunile instituțiilor din cadrul AIC și va fi finalizată și investigația asupra cazului”, a conchis Recean.

Citește și: VIDEO // Atacatorul de la AIC, care a ucis doi oameni, este fost POLIȚIST și în niciun caz TERORIST: „A avut inițial un comportament pașnic. Dacă figura drept terorist, atunci nu avea cum să tranziteze Turcia. E un CRIMINAL ordinar”

De menționat că tragedia s-a produs la data de 30 iunie, când cetățeanul din Tadjikistan, Rustam Ashurov, ajungând la Chișinău cu o cursă aeriană de la Istanbul, a încercat să intre în R. Moldova, însă a fost oprit de oamenii legii, care i-au refuzat accesul pe teritoriul statului nostru. Ca urmare, individul a sustras pistolul polițistului de frontieră Serghei Muntean și a efectuat mai multe împușcături în direcția acestuia, dar și a agentului de pază Igor Ciofu. În urma traumelor primite, polițistul de frontieră Serghei Muntean a decedat, la fel ca și Ciofu. La rândul său, Ashurov a fost rănit cu mai multe gloanțe în timpul asaltului organelor de drept, iar luni, 3 iulie, acesta a murit pe patul de spital.

Citește și: VIDEO +18 // Imagini exclusive de la locul CRIMEI. Ucigașul Ashurov apare în imagini alături de cei pe care i-a ucis cu sânge rece - Serghei Muntean și Igor Ciofu: „Este TERORIST, care are pregătire în taberele ISIS din Afganistan"

Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Centrului de Medicină Legală, ca urmare a expertizei medico-legale, pe cadavrul lui Ashurov au fost depistate circa 20 de plăgi cauzate de gloanțe de model AK și Glock.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md