20:41:50 13.07.2024
Stiri

Scurgeri de informații despre ATACUL armat de la AIC, soldat cu împușcarea a doi ofițeri. Cum a intrat tadjikul Ashurov în posesia PISTOLULUI și cum alți doi polițiști au scăpat în ultima clipă de furia atacatorului, deși erau ȚINTE sigure

Actualitate 05.07.2023 10:53 Vizualizări1977 Autor: Ziarul National
Scurgeri de informații despre ATACUL armat de la AIC, soldat cu împușcarea a doi ofițeri. Cum a intrat tadjikul Ashurov în posesia PISTOLULUI și cum alți doi polițiști au scăpat în ultima clipă de furia atacatorului, deși erau ȚINTE sigure


Atacul de vineri de la Aeroportul Internațional Chișinău s-ar fi putut solda cu cel puțin patru victime. După ce i-ar fi ucis pe Serghei Muntean și Igor Ciofu, atacatorul tadjik Rustam Ashurov a țintit spre alți doi polițiști de frontieră, însă aceștia au scăpat ca prin urechile acului, scrie Jurnal.md, cu referire la surse din cadrul Poliției de Frontieră.

Citește și: VIDEO // Atacatorul de la AIC, care a ucis doi oameni, este fost POLIȚIST și în niciun caz TERORIST: „A avut inițial un comportament pașnic. Dacă figura drept terorist, atunci nu avea cum să tranziteze Turcia. E un CRIMINAL ordinar”

Fostul polițist din Tadjikistan, Rustam Așurov, condamnat anterior pentru un atac la o casă de schimb valutar din țara sa, a sosit vineri, 30 iunie, la Chișinău, cu o cursă aeriană din Istanbul, unde ar fi ajuns din Uzbekistan. Ashurov a părăsit ilegal țara sa, după ce pe 23 iunie ar fi participat la răpirea prim-vicepreședintelui băncii „Orienbank”, Șuhrat Ismatulloev.

Citește și: VIDEO +18 // Imagini exclusive de la locul CRIMEI. Ucigașul Ashurov apare în imagini alături de cei pe care i-a ucis cu sânge rece - Serghei Muntean și Igor Ciofu: „Este TERORIST, care are pregătire în taberele ISIS din Afganistan"

Decizia de a-i interzice lui Ashurov să intre în R. Moldova a fost luată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Serviciul de Informații și Securitate.

Citește și: VIDEO // Filmul ATACULUI ARMAT de la Aeroport, prezentat oficial: Polițistul de frontieră a fost luat prin surprindere, fiind mai întâi lovit de către atacator și apoi împușcat. „Pur și simplu l-a imobilizat și nu a durat nici două secunde atacul”

Ashurov ar fi așteptat două ore rezultatul acestui control, pentru ca în cele din urmă să i se aducă la cunoștință că i se interzice accesul în R. Moldova. Atunci, polițistul de frontieră Serghei Muntean i-ar fi cerut să-l urmeze către zona sterilă a aeroportului, de unde tadjikul urma să fie returnat la Istanbul. Polițistul mergea în față și, la un moment dat, Ashurov l-a lovit puternic, doborând-l la pământ. Ulterior i-a luat pistolul de la șold.

Incidentul a fost observat de către agentul de securitate Igor Ciofu, care a alegat spre ei, pentru a-l neutraliza pe atacator, însă tadjikul l-a împușcat pe Ciofu. În acest timp, Munteanu și-a revenit și ar fi încercat să se ridice, dar în aceeași clipă a fost ciuruit și el de două gloanțe.

CITIȚI și Cine este ATACATORUL de la Aeroport, care a ucis cu sânge rece doi oameni. Tadjikul Rustam Ashurov ar fi membrul unei grupări criminale, iar pe 23 iunie a RAPIT un bancher din țara sa

În preajmă se mai afla un polițist de frontieră tânăr, recent angajat, care nu era înarmat. Ashurov și-ar fi îndreptat pistolul și către acesta, dar nu a tras, după ce polițistul ar fi ridicat mâinile în sus. Totodată, ar fi intervenit și un polițist de frontieră străin de la Agenția europeană „Frontex”, instituție care colaborează de mai mulți ani cu IGPF.

Agresorul a împușcat în direcția acestuia, însă nu l-a nimerit. Și doar apoi a apărut Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, care l-a capturat pe Ashurov. În timpul schimbului de focuri, Ashurov a fost rănit grav, fapt care i-a și cauzat decesul peste trei zile.

Citește și: DECRET // Omagiu pentru Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale atacului care a avut loc pe AIC. Ziua de 4 iunie a fost declarată zi de DOLIU NAȚIONAL

Rustam Ashurov, în vârstă de 43 de ani, s-a stins din viață luni-seară, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md