05:43:09 06.12.2023
Stiri

Aeroportul Internațional Chișinău a revenit, OFICIAL, în gestiunea statului. Maia Sandu promite REVIZUIREA taxei de 9 euro și mai multe rute la prețuri accesibile: „AIC a fost recuperat de la HOȚI. Statul a pierdut 1,6 MILIARDE de lei”

Actualitate 03.04.2023 09:35 Vizualizări1488 Autor: Ziarul National
Aeroportul Internațional Chișinău a revenit, OFICIAL, în gestiunea statului. Maia Sandu promite REVIZUIREA taxei de 9 euro și mai multe rute la prețuri accesibile: „AIC a fost recuperat de la HOȚI. Statul a pierdut 1,6 MILIARDE de lei”


Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a revenit, oficial, în gestiunea statului. Cu această ocazie, președinta Maia Sandu a mers la AIC, unde a promis, în cadrul unui briefing de presă, anularea taxei de 9 euro pentru fiecare pasager, mai multe rute la prețuri accesibile și pedepsirea celor care se fac vinovați de „furtul” acestui bun strategic.

„În 2013, prin tranzacții mincinoase, Șor susținut de Plahotniuc a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău. Ca urmare a acestei scheme, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde de lei. Au trecut nouă ani, iar în acești ani cetățenii R. Moldova au dat hoților un răspuns clar că republica noastră nu e de vânzare. Am reușit să ne mobilizăm, am dus o luptă politică dură, a trebuit să merge prin instanțe ca, întru-n final, să ne asigurăm că AIC este recuperat de la hoți. Azi se face dreptate, iar AIC este din nou al statului”, a declarat Maia Sandu.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI: Cine i-a făcut lui Ilan Șor CADOU Aeroportul Internațional Chișinău: „Genial!”

Șefa statului dă asigurări că și în celelalte cazuri de corupție se va face lumină.

CITIȚI și Prejudiciul cauzat de demnitarii care au decis concesionarea AEROPORTULUI se ridică la aproape 400 de milioane de lei: Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală pe numele a opt persoane publice, inclusiv al unui fost premier

„Am reușit să facem dreptate în cazul AIC și, în ciuda obstacolelor, rezistenței din partea unor judecători corupți, vom reuși să facem dreptate și în celelalte cazuri de corupție mare și nu doar. Se face dreptate cetățenilor R. Moldova, care primesc înapoi acest bun al statului. Solicit instituțiilor statului să se asigure că bunul preluat este inspectat și neregulile depistate sunt documentate. Solicit să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager. Să fie redusă la maximum această taxă. Solicit Agenției Proprietății Publice, administrației AIC să asigure funcționarea optimă de acum înainte, ca cetățenii să beneficieze de mai multe rute spre mai multe destinații la prețuri accesibile”, a adăugat Maia Sandu.

În opinia președintelui R. Moldova, AIC trebuie să devină un nod regional cu infrastructură necesară, astfel ca R. Moldova să se conecteze mai mult la spațiul economic european.

CITIȚI și Experții care au analizat contractele de concesiune a Aeroportului și privatizare a companiei „Air Moldova” recomandă Comisiei parlamentare de anchetă REZILIEREA acestora, pentru că ar fi ILEGALE

„Instituțiile de drept trebuie să se asigure ca toate persoanele implicate în acest furt sunt pedepsite conform legii. Sunt convinsă că în următorii ani vom reuși să construim și o justiție europeană și o infrastructură europeană. Acesta este drumul pe care l-am ales cu toții împreună”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md