O nouă tentativă de a scoate companiile lui Șor din Aeroportul Internațional Chișinău. Autoritățile au inițiat o nouă LICITAȚIE pentru ocuparea spațiilor comerciale
Î.S. Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a inițiat astăzi o nouă licitație cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages. Câștigătorul licitației urmează să ocupe spațiile comerciale pentru următorii trei ani.
Potrivit AIC, comunicatul informativ despre licitație urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al R. Moldova pe 8 martie 2024.
Conform calendarului, perioada de depunere a dosarelor va fi în intervalul 11 - 25 martie. Ulterior, în perioada 26 - 28 martie vor fi examinate cererile și actele confirmative depuse (determinarea/ confirmarea eligibilității participanților), iar licitația propriu-zisă va avea loc pe 29 martie 2024.
Amintim că de la începutul anului a mai avut loc o licitație privind ocuparea spațiilor comerciale de la AIC, dar aceasta a fost anulată de Agenția Proprietăți Publice (APP). Potrivit instituției, la licitație au participat doar două companii și „au fost identificate unele carențe în procesul de organizare a licitației”.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat atunci că licitația ar fi fost sabotată de Ilan Șor și oamenii săi, care controlează acum aceste spații comerciale de la AIC. „Am avut mai multe discuții cu APP referitoare la procedura de organizare a licitației și la aplicanți. Au aplicat doar două companii: „LeBridge” și „Lagardere”, ceea ce nu asigură o concurență suficientă. Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile AIC și să blocheze o licitație corectă”, a declarat Spînu pe 19 februarie.
SECURITATE ENERGETICĂ // Monopol fiscal pentru SA „Energocom” și ÎS „Moldelectrica”: „Reducem posibilitatea apariției unor amenințări hibride. Statul trebuie să dispună de aceste instrumente pentru a proteja interesele cetățenilor și ale economiei”
ACORD // Universitatea de Stat din Moldova, programe comune cu Universitatea Națională „V. N. Karazin” din Ucraina: Studenții și cadrele didactice vor putea studia și activa un semestru în cealaltă universitate și vor primi diplome comune
„Moldovenii nu vor plăti în acest sezon tarife mai scumpe la gaze și electricitate!”. Premierul Dorin Recean demontează falsurile promovate „ca la comandă” înaintea campaniei electorale