02:43:08 23.07.2018
 
Stiri

PD nu va formula o POZIȚIE UNICĂ în ceea ce privește modificarea art. 13 din Constituție: „Vlad Plahotniuc a spus că vorbește limba română. Fiecare deputat este liber să-și expună poziția”

Politică 14.11.2017 13:40 Vizualizări1251 Autor: Ziarul National
PD nu va formula o POZIȚIE UNICĂ în ceea ce privește modificarea art. 13 din Constituție: „Vlad Plahotniuc a spus că vorbește limba română. Fiecare deputat este liber să-și expună poziția”

Partidul Democrat (PD) nu va emite nicio directivă în ceea ce privește susținerea sau respingerea proiectului de lege care prevede introducerea sintagmei „limba română” în Constituția R. Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, după ședința săptămânală a formațiunii de guvernământ.

Potrivit sursei citate, Vlad Plahotniuc le-a transmis colegilor săi că „indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, să o folosească pentru a comunica, nu ca un motiv de dispute și polemici politice”.

„Nu există o opoziţie unică referitor la acest subiect. Unii sunt adepţii limbii române, alţii sunt adepţii sintagmei „limba moldovenească”, iar alţii încă nu au decis ce vor face. Vreau să va zic că, în discursul său, președintele PD, Vlad Plahotniuc, le-a cerut colegilor să se expună, după ce el a făcut-o mai întâi și a spus ca limba pe care o vorbește el este româna. A mai spus că în ceea ce consideră important este că, indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, să o vorbească cât mai bine, corect și frumos, să o folosească pentru a comunica, nu ca motiv de dispute și polemici politice”, a spus Gămurari.

În același context, acesta a precizat că fiecare deputat democrat este liber să aibă propria poziție pe marginea acestui subiect. „Nu există o directivă a partidului, iar fiecare deputat este liber să se exprime și să-și apere propria poziție”, a conchis Gămurari.

Menționăm că proiectul de lege cu privire la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” din art.13 al Constituției Republicii Moldova va fi prezentat miercuri, 15 noiembrie, de către deputata liberal-democrată Maria Ciobanu în Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Proiectul a fost înregistat în Parlament, cu semnăturile liberal-democraților, liberalilor, popular-europenilor și ale unor deputați democrați, iar președintele Igor Dodon a anunțat că a identificat 11 deputați din majoritatea parlamentară dispuși să blocheze această inițiativă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Ilie 14.11.2017 13:30

Păcat, văd că Plahotniuc spune că vorbește româna, de ce nu le-ar băga asta în cap la toți deputații PDM ? Să scăpăm odată de această problemă.

timofei 14.11.2017 13:38

mda, cel putin democratic dar ar fi cazul sa ascultati de spune lumea, nu propriile dorinte

Pumnal 14.11.2017 13:41

Pina la urma fiecare cetatean moldovean constientizeaza ca vb limba romina nu?

realist 14.11.2017 14:18

Corect! Vorbim limba romana!

Alex M. 14.11.2017 14:39

Sa vedem, depinde acum daca si comunistii vor vota. De la PD, cu siguranta 2-3 persoane nu vor vota, Dudnic, Banikov si Lupu, in rest nu au motive.

Dragos 14.11.2017 14:57

Cloaca pd - partid Diaree Maligna - este romanofoba, eurofoba. Pozitia pd-rastiei este un capra, in patru labe adica, in fata Kremlinului. Cand vor trebui sa ridice mana, un pd-rast va face infarct la unghie, altul diaree la picior, altii ocluzie intestinala la cap.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md