22:40:35 20.02.2020
 
Stiri

Patrimoniul sindicatelor din R. Moldova, luat la ochi de deputați: Parlamentul a creat o comisie de anchetă, condusă de Lilian Carp, care va cerceta toate tranzacțiile prin care bunurile sindicatelor au fost înstrăinate, de la independență încoace

Economie 13.02.2020 12:22 Vizualizări1177 Autor: Ziarul National
Patrimoniul sindicatelor din R. Moldova, luat la ochi de deputați: Parlamentul a creat o comisie de anchetă, condusă de Lilian Carp, care va cerceta toate tranzacțiile prin care bunurile sindicatelor au fost înstrăinate, de la independență încoace


Toate tranzacțiile prin care numeroase bunuri ale sindicatelor din R. Moldova au fost înstrăinate, de la independență încoace, vor fi anchetate de către o comisie formată din nouă deputați, creată astăzi de către Parlament.

Comisia parlamentară de anchetă, condusă de deputatul PAS, Lilian Carp, va investiga modul în care patrimoniul sindicatelor, constituit din mobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă, inclusiv „Cosmos”, „Iunosti”, „Flora” etc., au ajuns pe mâini străine, deși legislația stabilește clar că bunurile sindicatelor nu pot fi înstrăinate.

Lilian Carp a afirmat că cele mai multe bunuri ale sindicatelor au fost înstrăinate în perioada anilor 2005 - 2010, dar este necesară o evaluare a întregului patrimoniu moștenit de sindicate în anii 90 ai secolului trecut și a celui care a mai rămas astăzi în posesia lor.

Comisia parlamentară de anchetă are la dispoziție 90 de zile pentru a elucida această problemă. În calitate de vicepreședinte al acesteia a fost votat democratul Angel Agache, iar secretar va fi socialistul Vitalie Eftodiev.

Menționăm că, după destrămarea Uniunii Sovietice, sindicatele din R. Moldova au moștenit o avere estimată la peste 200 de milioane de dolari, însă ulterior numeroase bunuri au fost înstrăinate, o parte dintre care, inclusiv hotelul „Cosmos” din Chișinău, a ajuns la Ilan Șor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md