03:40:50 13.11.2019
 
Stiri

Parlamentul instituie MORATORIU asupra privatizărilor din R. Moldova

Economie 19.07.2019 16:14 Vizualizări1063 Autor: Ziarul National
Parlamentul instituie MORATORIU asupra privatizărilor din R. Moldova

Parlamentul a instituit astăzi moratoriu asupra procedurilor în derulare referitoare la privatizarea, concesionarea, încheierea parteneriatelor publice-private cu privire la bunurile publice, proprietate de stat.

Moratoriul va fi valabil până la prezentarea și aprobarea de către Parlament a concluziilor Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor publice începând cu anul 2013.

Potrivit deputatului socialist Vlad Bătrâncea, unul dintre autorii proiectului, unele bunuri de stat au fost vândute la prețuri diminuate și cu încălcarea legislației pe ultima sută de metri a guvernării democrate, inclusiv „în ultima zi de activitate a Guvernului Filip”.

„Unele procese de privatizare, parteneriate publice-private, concesionări au fost inițiate în regim de urgență într-un mod suspect, la finalul mandatului, de către fosta guvernare PD. Pentru a bloca acele procese suspecte, este justificată suspendarea excepțională a tuturor proceselor respective până la finalizarea activității Comisiei de anchetă, astfel încât să nu se ajungă la finalizarea unor proceduri ce va crea obstacole juridice la restituirea bunurilor publice în proprietatea Republicii Moldova”, consideră autorii proiectului.

„Băieții șmecheri trebuie opriți din schemele lor frauduloase”, a susținut proiectul și deputatul PAS Lilian Carp.

Menționăm că membrii Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor publice începând cu anul 2013 cercetează cum au fost încheiate contractul de parteneriat public-privat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, cel de privatizare a companiei „Air Moldova”, contractul de parteneriat public-privat privind modernizarea și eficientizarea activității filialelor Întreprinderii de Stat „Gările și Stațiile Auto” și cel de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului deținute în SA „Tutun-CTC”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

04.11.2019 09:09 Nicolae Negru De ce a pierdut Andrei Năstase? Bluff...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md