23:20:20 16.08.2018
 
Stiri

OFICIAL ucrainean // Ungaria CONTRIBUIE la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior

Știri 13.02.2018 08:30 Vizualizări716 Autor: Ziarul National
OFICIAL ucrainean // Ungaria CONTRIBUIE la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior Sursa: ziare.com

Ungaria contribuie la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior, prin faptul că a blocat o întrunire a Comisiei Ucraina-NATO privind apărarea, a acuzat șefa Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, Irina Friz.

„În calitate de președinte al Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, sunt profund îngrijorata în privința poziției autorităților de la Budapesta față de stabilirea unei date de întrunire a Comisiei Ucraina-NATO, organizată la nivelul miniștrilor Apărării.

Sunt convinsă că acest comportament se datorează controverselor din jurul Legii Educației din Ucraina”, a transmis Friz prin intermediul contului de Facebook.

Potrivit diplomatului ucrainean, Ungaria a recurs la un șantaj care subminează situația securității în Europa, relatează agenția de știri Ukrinform.

„Ar trebui subliniat faptul că poziția Ungariei, care a recurs la șantaj, nu este doar contraproductivă, ci subminează situația de securitate din Europa. Politica Rusiei și activitatea Statului Islamic reprezintă amenințările-cheie din Europa și din lume. În acest sens, încercările Budapestei de a bloca reuniunea Comisiei Ucraina-NATO reprezintă o practică periculoasă de a amesteca aspectele umanitare bilaterale cu problemele de securitate și de apărare ale întregii regiuni”, a mai spus Irina Friz.

Șefa Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a subliniat că „Ungaria nu doar contribuie în mod indirect la slăbirea eforturilor NATO de a minimaliză riscurile regionale, ci promovează politica Rusiei de a distruge NATO din interior”.

Irina Friz a transmis că partea ucraineană a propus și este pregătită să abordeze problemele generate de Legea ucraineană a Educației prin negocieri în spiritul dreptului internațional și a Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, în baza mecanismelor programului național de cooperare cu NATO.

Reuniunea Comisiei Ucraina-NATO la nivel de miniștri ai Apărării, programată pentru 14-15 februarie, a fost blocată de Ungaria după ce ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a afirmat că Budapesta are nemulțumiri privind situația provocată de Legea ucraineană a Educației.

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă versiune a legii, potrivit căreia va fi introdusă interzicerea școlilor ruse, ungare și române. Minoritățile naționale vor avea dreptul să studieze la școală doar o serie de materii în limbile native.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md