13:39:21 19.06.2018
 
Stiri

OFICIAL ucrainean // Ungaria CONTRIBUIE la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior

Știri 13.02.2018 08:30 Vizualizări671 Autor: Ziarul National
OFICIAL ucrainean // Ungaria CONTRIBUIE la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior Sursa: ziare.com

Ungaria contribuie la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior, prin faptul că a blocat o întrunire a Comisiei Ucraina-NATO privind apărarea, a acuzat șefa Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, Irina Friz.

„În calitate de președinte al Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, sunt profund îngrijorata în privința poziției autorităților de la Budapesta față de stabilirea unei date de întrunire a Comisiei Ucraina-NATO, organizată la nivelul miniștrilor Apărării.

Sunt convinsă că acest comportament se datorează controverselor din jurul Legii Educației din Ucraina”, a transmis Friz prin intermediul contului de Facebook.

Potrivit diplomatului ucrainean, Ungaria a recurs la un șantaj care subminează situația securității în Europa, relatează agenția de știri Ukrinform.

„Ar trebui subliniat faptul că poziția Ungariei, care a recurs la șantaj, nu este doar contraproductivă, ci subminează situația de securitate din Europa. Politica Rusiei și activitatea Statului Islamic reprezintă amenințările-cheie din Europa și din lume. În acest sens, încercările Budapestei de a bloca reuniunea Comisiei Ucraina-NATO reprezintă o practică periculoasă de a amesteca aspectele umanitare bilaterale cu problemele de securitate și de apărare ale întregii regiuni”, a mai spus Irina Friz.

Șefa Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a subliniat că „Ungaria nu doar contribuie în mod indirect la slăbirea eforturilor NATO de a minimaliză riscurile regionale, ci promovează politica Rusiei de a distruge NATO din interior”.

Irina Friz a transmis că partea ucraineană a propus și este pregătită să abordeze problemele generate de Legea ucraineană a Educației prin negocieri în spiritul dreptului internațional și a Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, în baza mecanismelor programului național de cooperare cu NATO.

Reuniunea Comisiei Ucraina-NATO la nivel de miniștri ai Apărării, programată pentru 14-15 februarie, a fost blocată de Ungaria după ce ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a afirmat că Budapesta are nemulțumiri privind situația provocată de Legea ucraineană a Educației.

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă versiune a legii, potrivit căreia va fi introdusă interzicerea școlilor ruse, ungare și române. Minoritățile naționale vor avea dreptul să studieze la școală doar o serie de materii în limbile native.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md