03:06:33 18.01.2021
 
Stiri

Octavian Țâcu aduce acuzații grave partidelor care se declară UNIONISTE: „Trebuie să fii CRETIN, plătit sau rău intenționat ca să mă ataci cu asemenea acuzații”

Politică 03.08.2018 10:45 Vizualizări3017 Autor: Ziarul National
Octavian Țâcu aduce acuzații grave partidelor care se declară UNIONISTE: „Trebuie să fii CRETIN, plătit sau rău intenționat ca să mă ataci cu asemenea acuzații”


Istoricul Octavian Țâcu, care ieri a fost criticat pentru declarația: „Decât frate cu „oligarho-unioniști”, care au apărut în ultimul timp în R. Moldova, mai bine solidar cu un rus sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii”, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Acesta acuză partidele care se declară unioniste că nu fac altceva decât să îndeplinească „instrucțiunile de la GBC”.

„Cred că am fost suficient de explicit în a spune că a apărut o nouă specie de „oligarho-unioniști” și nu am zis că toți unioniștii sunt la fel. Din contra, ieri am constatat că majoritatea românilor/moldovenilor din R. Moldova sunt oameni frumoși și onești, iar nedumeririle și temerile lor sunt firești, multe dintre ele și pentru mine sunt la fel: că nu sunt reprezentați politic de niciun partid; că nu au încredere în Maia Sandu și Andrei Năstase; că aceștia vor națiune civică moldovenească; că au fost alungați de la proteste etc.”, scrie acesta.

De asemenea, Țâcu spune că a constatat că mai există o categorie de unioniști. „Aceștia, sinceri sau electorali, sunt atașați de anumite partide de factură unionistă, cum ar fi Partidul Liberal, PUN sau PNL și care se întrec între ei în a demonstra cine este mai unionist și evident că prin a mă ataca își apără propriile interese politice sau/și îndeplinesc instrucțiunile de la GBC”.

Istoricul mai adaugă faptul că nu trebuie să demonstreze nimănui că este român și că România e țara sa, alături de R. Moldova, care tot este un stat românesc.

„Trebuie să fii cretin, plătit sau rău intenționat ca să mă ataci cu asemenea acuzații. Dar dincolo de aceste atribute ale identității mele românești, spre deosebire de restul „unioniștilor” politici am avut curaj și demnitate ca ministru să arăt că românii din R. Moldova sunt curați și luptă cu corupția. Pentru că ce am făcut prin deconspirarea schemelor de corupție nu a făcut niciun unionist! Din contra, „unioniștii” liberali s-au ascuns prin tufari, lăsându-mă singur să mă lupt cu bandiții prin procese și judecăți, iar „unioniștii” peleriști Hadârcă, Guțu și Saharneanu l-au numit pe Bodișteanu ministru, care peste un an s-a vândut cu tot cu chiloți la PD”, a mai adăugat Țâcu.

Menționăm că, ieri, și vicepreședinta Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, i-a reproșat lui Țâcu faptul că ar fi un „pretins „unionist” filorus și filogăgăuz” care ar urmări funcții și de aceea ar merge de la un partid la altul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 03.08.2018 17:15

Ma intrebam candva, ce-i impedica pe M.Ghimpu I.Hadarca A.Gutu,A.Salaru,V.Pavlicenco,D.Chirtoaca,V.Munteanu,N.Potanga.I.Bodrug,O.Tacu si alte personalitati si persoane sa se uneasca pentru a da lovitura de gratie?Am gasit raspunsul in declaratia d-lui O.Tacu.Toti asa numiti luptatori pentru unire, enumerati mai sus,intrunesc cele mai negative calitati ale romanilor- moldoveni (basarabeni)-prostia,ranza moldovanului,trufia,boala liderizmului,mintea moldovanului de pe urma,invidia.

Mihai 03.08.2018 19:14

Domnule Tacu nu ma asteptam ca ai sa devii frate ci cei care doresc nimicire romanilor in R. Moldova. Putin dupa semnarea Acorului di Asociere cu UE a declarat : De contracarat toate fortele care lupta pentru Asocierea cu UE. Au distrus PL , PLDM.... Si-au ales (tradatorii, rusii, gagaujii) presedintele lor, uitind de MAFIA CARNII, SANATORIILE DE LA ODESA pina la Ismail vindute mafiei.Mi-e rusine ca te cocosesti in caruta lor. Toata vina este a majoritatii care dupa parerea lor ,, este maladet , stie sa se invirteasca''-adica sa incalce legea. NEMTI TREBUE SA FIM CA SA RESPECTAM LEGEA. Nemtii nu sunt mai muncitori ca noi dar uitati-ve ce a devenit Germania si ce a devenit Rusia cu ocolirea legii.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md