14:34:09 04.07.2020
 
Stiri

Declarație NEAȘTEPTATĂ făcută de istoricul Octavian Țâcu: „Decât frate cu „oligarho-unioniști”, mai bine solidar cu un rus sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii”

Politică 02.08.2018 12:18 Vizualizări13858 Autor: Ziarul National
Declarație NEAȘTEPTATĂ făcută de istoricul Octavian Țâcu: „Decât frate cu „oligarho-unioniști”, mai bine solidar cu un rus sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii” Lucica Tăut


UPDATE // Fostul deputat creștin-democrat, Ștefan Secăreanu, a comentat declarația făcută de Octavian Țâcu. „Azi, tot mitul Octavian Țâcu s-a spulberat. Nu știam că omul e tulbure de tot. Tactica perfidă a interfrontului lui Țâcu: Ca să nu ne mai critice ăștia cu unionismul lor, îi băgăm pe toți sub poala lui Plahotniuc!”, a scris Secăreanu pe Facebook.

„Decât frate cu „oligarho-unioniști”, care au apărut în ultimul timp în R. Moldova, mai bine solidar cu un rus sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii”. Declarația a fost făcută de istoricul Octavian Țâcu, citat de cotidianul.md.

Potrivit lui Țâcu, în R. Moldova a apărut, în ultimul timp, o nouă specie de „unioniști”.

„Cei care vor să unească oligarhia lui Plahotniuc cu oligarhia lui Dragnea (Liviu Dragnea, președintele PSD din România n.r.). Pentru acești „unioniști oligarhici” sau „oligarho-unioniști”, care acționează după principiul talibanismului bolșevic „cine nu-i cu noi este împotriva noastră”, Maia Sandu și Andrei Năstase au devenit cel mai mare pericol pentru românitate, iar toți oamenii care susțin opoziția împotriva regimului oligarhic nu mai sunt „buni români”, ci „stataliști” și „trădători” ai cauzei românești”, spune acesta.

Astfel, concluzia istoricului este următoarea: „Decât frate cu așa „români”, mai bine solidar cu un rus, ucrainean sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii. Iaca așa metamorfozări în Anul Centenarului Unirii”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 02.08.2018 12:42

Nu cred ca declaratia lui O.Ticu se poate cataloga ca neasteptata.Pur si simplu trebuia si cuvantul frate sa-l ia in ghilimele. Ce-i neasteptat in faptul, ca omul nu vrea sa fie tradat, injunghiat in spate ?

Teodor 02.08.2018 13:10

Iata si adevarata fata a clanului PAS-PPDA. Ei sunt pro-rusi, numai un prost nu intelege asta.

romanul 02.08.2018 13:42

de câte ori unionioștii din Basarabia trebuie să fie scuipați de acești KGBiști, declarați PAS-DA, ca să înțeleagă pentru cine lucrează ei?! A spus clar Năstase despre unirea cu România: e o prostie! Unioniștii NU trebuie să facă figurație acestor indivizi, care au protestat la braț cu Dodon-Usatîi, sculele FSBului

Anton 02.08.2018 14:11

Ticu sa grabit, inca nu a declarat Nastase si Maia ca fac alianta cu socialistii pentru parlamentare, A stricat surpriza :D

Voila 02.08.2018 18:20

Tacu s-a sictirit de marea de lepre din R. Moldova si Romania si s-a pornit prin papusoaie. Il asigur ca alinta cu jigodiile 'ruse, ucrainene sau gagauze' nu rezolva nimic. Trebuie cautata calea a treia.

Grup-Rom 03.08.2018 09:58

Respect pentru O. Țîcu,s-a expus deschis și cinstit. Decât cu unioniști de genul unui cordonator-proxenet, care în realitate urmărește scopul să dobitocească societatea și prin orice mijloace brutale și murdare să o facă asultătoare, mai bine cu un găgăuz din Comrat sau cu un rus din Bălți, împotriva acestui cordonator-proxenet cu apucături de dictator. Iar cu slogane pline de ură de genul că vezi, cineva e pro-rus sau anti-unionist, deja am trăit pe timpul lui Iurie Roșca, care apropo îl avea alături ca соратник pe A. Săcăreanu. Referitor la cine e cu socialițtii și cine e împotriva lor, a demonstrat-o chiar cordonatorul-proxenet prin acțunile murdare prin care l-a cocoțat pe tronul de președinte pe I.Dodon cu care au votat împreună legea privind alegerile mixte, au numit ambsadori de teapa lui Neguță, Sorocian,care sunt socialiști și pro-ruși sînge, ș.a. Iar propagandiștilor aprigi a cordonatorului-proxenet le recomandăm să revină la îngergistrările discursului lui BORSETCA în fața membrilor PD, prin care el într-un limbaj foarte ”cult” îi agita să-l promoveze pe I. Dodon în funcția de președinte, sau să citească dicursurile purtătorilor de opinie ai UE, SUA, etc., referitoarea la deciziile guvernării ”pro-europene” a cordonatorului-proxenet. Și încât la 20 mai și la 3 iunie acesta a suferit o înfrângere usturătoarea, în același mod va păți-o și în alegerile viitoare, pentru că deja nu se mai poate spăla de rapăn cu orice procedee propagandistice.

Octavian Plata 03.08.2018 11:04

Ideia UNIRII, care este una foarte durută, pe parcursul anilor a fost călărită până la profanare. Unde azi e ”marele unionist” Iu. Roșca cu ortscii săi cum ar fi același A. Săcăreanu?. Unde este Sfatul Țării 2 în frunte cu N. Dabija? Sau, care e rostul unor așa ”partide” unioniste ca PNL sau PUN, care au câte 4, 5 ori 6 membri și ștampila? Sau de ce T. Băsescu s-a dezis de lupta de a uni Moldova și România, nu din cauza că a înțeles cine sunt în ralaitate unionișlii moldoveni? Dacă ideiile UNIRII și cele pro-europene vor fi și mai departe promovate în stilul și de oamenii care se pretind pro-europeni și pro-unioniști despre care intuiesc că se referă O. Țîcu, încă mulți ani ne vom bălăci în mlaștina actaulă.

Vadim VV 04.01.2019 16:56

Ce nu este clar in declaratia lui Tacu? Nu mai manipulati. De ce nu poate fi un rus sau gagauz, cetatean al republicii Moldova, teafar la cap si care lupta impotriva sistemului corupt? Sau cineva neaparat vrea sa spuna ca un unionist poate fi doar de etnie roman? Si daca o persoana _se declara_ unionis este 100% unionist si nu are cum sa fie o peroana cu interese ascunse care joaca jocul unei tabere ce nu are nici in clin nici in maneca cu unionismul?

Pavel 05.01.2019 18:13

Omul vorbeste cei spun, petru acastasi este baptist

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md