18:01:08 23.02.2019
 
Stiri

Observatorii militari din partea Transnistriei și Federației Ruse în CUC NU vor să discute despre aplicațiile militare ILEGALE din stânga Nistrului și încălcarea regimului în Zona de Securitate

Politică 21.09.2018 13:38 Vizualizări1068 Autor: Ziarul National
Observatorii militari din partea Transnistriei și Federației Ruse în CUC NU vor să discute despre aplicațiile militare ILEGALE din stânga Nistrului și încălcarea regimului în Zona de Securitate

Observatorii militari din partea Transnistriei și Federației Ruse în Comisia Unifiactă de Control (CUC) au refuzat includerea în raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit a informațiilor privind aplicațiile militare efectuate de structurile transnistrene în Zona de Securitate în perioada 14-15 septembrie 2018.

Într-o declarație a Delegației R. Moldova în CUC, membrii din partea Chișinăului și-au expus îngrijorarea în legătură cu o nouă încălcare a regimului Zonei de Securitate admisă de structurile militare ale Tiraspolului lângă localitatea Târnauca.

În cadrul discuțiilor ședinței CUC care a fost organizată ieri, delegația Republicii Moldova a solicitat, de asemenea, explicații cu privire la lucrările de schimbare a infrastructurii la așa-numitul „post de control” al structurilor transnistrene amplasat pe traseul Tiraspol – Râbnița în preajma satului Doroțcaia, raionul Dubăsari, și a atenționat despre neadmiterea majorării efectivelor și echipamentelor implicate. CUC a decis că un grup de observatori militari se va deplasa la fața locului, pentru a se documenta și a informa Comisia asupra situației.

CITIȚi și Angajații ASP, blocați, percheziționați și lăsați fără acte de identitate și ștampile de către separatiștii transnistreni la podurile peste râul Nistru

În altă ordine de idei, componenta Chișinăului a informat CUC despre necesitatea unor lucrări tehnice de expertiză la podurile de peste râul Nistru, care vor fi efectuate în perioada 8-12 octombrie 2018 de către specialiștii de profil din Republica Moldova.

Comisia Unificată de Control se va reuni 27 septembrie 2018.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2019 09:17 Nicolae Negru Eu cu cine votez? Opinia unui alegăto...

18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md