04:02:54 24.04.2019
 
Stiri

Angajații ASP, blocați, percheziționați și lăsați fără acte de identitate și ștampile de către separatiștii transnistreni la podurile peste râul Nistru

Politică 14.09.2018 12:45 Vizualizări1859 Autor: Ziarul National
Angajații ASP, blocați, percheziționați și lăsați fără acte de identitate și ștampile de către separatiștii transnistreni la podurile peste râul Nistru

Inaugurate cu mare fast la începutul lunii septembrie curent, activitatea punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport din Transnistria, care funcționează în orașele Râbnița și Tiraspol, creează primele probleme între autoritățile constituționale ale R. Moldova și separatiștii din stânga Nistrului.

Un comunicat de presă al Comisiei Unificate de Control (CUC) anunță că, pe 6 septembrie curent, angajații subdiviziunilor Agenției Servicii Publice (ASP) de la Tiraspol și Râbnița au fost blocați la așa-numitele posturi de control instalate ilegal de către structurile de forță transnistrene, fiindu-le perchiziționate automobilele de serviciu, ridicate actele de identitate, dar și formulare, ștampile și alte rechizite de lucru.

Asemenea incidente s-au produs concomitent la podurile peste râul Nistru Gura Bâcului – Bâcioc și Rezina – Râbnița.

Subiectul a fost discutat ieri la ședința CUC, desfășurată în orașul Tighina, dar delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control nu precizează răspunsul oferit de partea transnistreană la acest subiect.

La aceeași ședință, delegația Republicii Moldova a cerut explicații referitor la acțiunile de masă cu caracter militar organizate la 7-9 septembrie curent de către structurile militare ale Tiraspolului în apropiere de localitatea Merenești, în sectorul de sud al Zonei de Securitate. La aceste acțiuni au fost implicați circa 500 de studenți-militari, inclusiv minori: cadeți, suvoroviști care, sub îndrumarea militarilor transnistreni, au urmat un curs de pregătire cu utilizarea echipamentelor militare.

„Aceste evenimente demonstrează o dată în plus abuzurile comise de Tiraspol prin care se încalcă dreptul la libera circulație în Zona de Securitate și reprezintă un argument forte pentru promovarea conceptului privind asigurarea securității și liberei circulații în Zona de Securitate de către contingentul militar de pacificare în comun cu Poliția și așa-numita miliție”, cităm din comunicatul CUC.

Discuțiile la aceste subiecte vor fi continuate la următoarea ședință a CUC, preconizată pentru 20 septembrie 2018.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md