09:12:32 26.02.2024
Stiri

OBIECTIV // Filat propune INSTITUIREA unei MAJORITĂȚI parlamentare

Politică 20.05.2015 11:52 Vizualizări3618 Autor: Ziarul National
OBIECTIV // Filat propune INSTITUIREA unei MAJORITĂȚI parlamentare


Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, susține că o coaliție minoritară nu este cea mai fericită soluție, iar din acest motiv e nevoie de așezat la masa negocierilor și de instituit o majoritate parlamentară clară.

„După alegeri va trebui să avem discuţii serioase privind instituirea unei majorităţi parlamentare clare. Or, avem nevoie mai mult ca oricând de stabilitate pentru a putea implementa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, pentru a promova noi reforme, pentru a duce la bun sfârşit toate procesele care vizează calitatea vieţii oamenilor şi viitorul R. Moldova”, a scris Filat pe Facebook.

Potrivit liberal-democratului, cetăţenii au ales calea de dezvoltare şi aceasta este integrarea europeană. „În context, aş vrea să menţionez că, oricâte speculaţii s-ar face la această temă, Moldova va continua calea integrării europene. Noi nu vom devia de la acest obiectiv pentru că integrarea europeană nu se negociază!”.

Sursa citată s-a referit și la protestele din ultima perioadă. „Referitor la aceste acţiuni, pot să spun că eu înţeleg supărarea oamenilor ce ies la proteste, pentru că într-adevăr sunt probleme, dar niciodată nu-i voi înţelege pe acei care încearcă să profite de aceste proteste pentru a-şi atinge scopurile lor meschine. Da, sunt probleme şi noi trebuie să le soluţionăm consecvent, muncind zi de zi. Iar pentru aceasta, repet încă o dată, avem nevoie de stabilitate şi asigurarea acestei stabilităţi trebuie să fie un obiectiv primordial”, a spus Filat într-un interviu pentru Unimedia.

În alt context, Vlad Filat recunoaște că sunt probleme în sistemul bancar, dar crede că e inadmisibil cum unii speculează la această temă. „Nu ar fi corect din partea mea dacă nu aş recunoaşte că sunt probleme în acest domeniu, dar modul cinic, murdar în care unii speculează la această temă şi pun accente, reieşind din interesul lor politic de moment, este inadmisibil. Să lăsăm organele abilitate ale statului să-şi facă treaba, să elucideze această situaţie deloc uşoară şi să facă concluziile de rigoare, urmând ca vinovaţii să fie pedepsiţi. Anume aşa se face în statele civilizate şi eu nu pot decât să-mi exprim regretul că se fac atât de multe speculaţii la această temă, oamenii fiind induşi în eroare cu bună ştiinţă de către cei ce umblă cu zvonuri şi presupuneri ce nu au nimic real la bază”, a mai adăugat liberal-democratul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md