05:17:55 20.09.2019
 
Stiri

O explicație din Gazeta Matematică, interpretată politic, a devenit virală: „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne”

Știri 15.03.2019 09:00 Vizualizări1426 Autor: Ziarul National
O explicație din Gazeta Matematică, interpretată politic, a devenit virală: „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne”

O pagină dintr-un supliment al revistei Gazeta Matematică a făcut vâlvă pe internet, după apariția unui mesaj care se referă la nulităţi, la un exerciţiu despre numerele nule, relatează Hotnews. „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne” este explicația care a încins spiritele pe Facebook.

Mulţi dintre internauţi au interpretat mesajul ca fiind legat de actualitatea politică.

„Gazeta Matematică are un supliment în fiecare lună şi în fiecare lună acest număr este inserat în acest revistă. Pe ultima pagină se pune o poză cu o glumă legată de matematică. În ultimul număr a fost poza asta care este dintr-o carte apărută în 1969, an cu multe nulităţi. Atunci nu s-a sesizat nimeni cu toate că era cenzură, iar acum toată lumea a zis că e legată de politică”, a precizat, pentru HotNews.ro, profesorul Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Matematică care editează Gazeta Matematică.

Radu Gologn spune că atunci când a aprobat pagina nu s-a gândit la conotații politice.

„Eu o văd ca un citat universal valabil, adică orice om de pe acest glob pământesc, nu numai de la noi, care este nul într-un anumit domeniu, dacă este pus într-o poziţie de conducere tot nul rămâne. Dar ultima pagină cuprinde de fiecare dată o glumă legată de ceea ce învaţă elevii. De exemplu, elevii de clasa a V-a învaţă în perioada asta subiectul puterii de numere naturale şi de aceea a apărut această pagină. În niciun caz nu a apărut cu o conotaţie politică. Când am văzut propunerea redactorilor nu m-am gândit niciun moment la interpretarea care s-a dat apoi, şi nici ei nu s-au gândit”, a afirmat Radu Gologan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md