03:30:47 05.06.2020
 
Stiri

Năstase recunoaște că PAS ar fi un aliat de CONJUNCTURĂ. „Există anumite diferențe doctrinare. PPDA este pentru promovarea cultului familiei și păstrarea credinței noastre și a tradițiilor naționale”

Partide/Comunicate 20.05.2019 11:40 Vizualizări1716 Autor: Ziarul National
Năstase recunoaște că PAS ar fi un aliat de CONJUNCTURĂ. „Există anumite diferențe doctrinare. PPDA este pentru promovarea cultului familiei și păstrarea credinței noastre și a tradițiilor naționale”


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, recunoaște că sunt diferențe doctrinare între formațiunea sa și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), doar că acestea rămân, deocamdată, în plan secund. Și asta pentru că ambele partide au ca scop „eliberarea statului din captivitate” și „construirea statului de drept”.

Întrebat dacă Maia Sandu este aliatul său cel mai apropiat, Năstase a vorbit despre scopurile comune ale PPDA și PAS, dar și despre diferențele doctrinare.

„Suntem liderii a două partide care au ca prioritate eliberarea statului din captivitate. Desigur că între cele două formațiuni există diferențe doctrinare, dar care sunt actualmente pe plan secund. Cred că o concurență sănătoasă între noi ar putea fi atunci când țara va fi mai liberă și în ea nu va mai fi Plahotniuc sau altcineva care să uzurpeze puterea. Noi nu avem o uniune politică bazată pe o prietenie personală, dar pe anumite priorități”, a spus Năstase pentru portalul de limbă rusă enews.md.

În același context, Năstase a detaliat diferențele doctrinare între PAS-ul Maiei Sandu și PPDA. Unele priorități ale PPDA se aseamănă cu cele promovate de socialiști și Igor Dodon, în speță cultul familiei, păstrarea credinței și tradițiilor naționale.

„Cineva are mai multă orientare socială, iar altcineva – liberală. Vreau să vorbesc despre prioritățile specifice ale Platformei „DA”: sprijinirea producătorilor interni, în special a fermierilor și întreprinderilor mici și mijlocii; descentralizarea și dezvoltarea durabilă a regiunilor; promovarea cultului familiei și păstrarea credinței noastre și a tradițiilor naționale. Dar punerea în aplicare a acestor priorități, precum și multe altele, este imposibilă în absența statului de drept”.

Acesta s-a referit și la politica externă a R. Moldova, menționând că PPDA nu este o formațiune rusofobă.

„Noi suntem un partid proeuropean, dar vectorul european nu contravine ca să avem relații de prietenie cu Rusia. Filozofia Uniunii Europene respinge categoric această abordare. Relațiile țării noastre cu Rusia ar trebui să se bazeze pe interes reciproc. Platforma „DA”, indiferent de ceea ce spun unii, nu va promova rusofobia. Limba rusă, ca limbă de comunicare interetnică, nu este în pericol. Nimeni nu va închide, din motive politice, școlile cu predare în limba rusă. Cultura rusă este parte a patrimoniului mondial și european. Interesele investitorilor ruși vor fi protejate în R. Moldova, în mod egal cu ale altor investitori. Dacă vom curăța instituțiile de corupție, atunci oamenii de afacere ruși se vor simți mai confortabil aici”, a mai spus Năstase pentru portalul rusesc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Ilie 20.05.2019 11:49

PAS-ul e un promotor al homosexualilor si a familiilor de gay.

Ciocana 20.05.2019 12:06

Năstase vorbeşte despre Rusia ca despre oarecare altă ţară, făcând abstracţie de esenţa ei imperială, de comportamentul ei agresiv şi criminal faţă de RM, Gruzia sau Ukraina, de pericolul iminent ce-l reprezintă faţă de toţi vecinii săi şi nu doar. Asemenea gândire a lui Năstase vorbeşte despre faptul că este, în cel mai bun caz, un mincinos iar, în cel mai rău caz - un profitor şi trădător. Intuiţia tot timpul îmi spunea că Năstase nu este om de încredere şi este fals. Cred că nu ma înşelat.

Mihai 20.05.2019 12:16

Chiar daca nu o spune direct, devine tot mai clar ca Nastase este pro-rus.

Ion 20.05.2019 13:08

Hai la prosti, si astia sunt deputati niste clowni, si duduia lui Filat ,Maiuta asta slaba ca scandura da stie cum sa invarte prostul de Nastase cum ii trebuie.

Tarnacop 20.05.2019 13:30

PPDA nu trebuia sa se lege cu partidul geilor si lesbienelor. Maia nu merita sa fie votata

Aurel 20.05.2019 17:54

Cultul familiei, da tu ragi ca boul.... ce cult oferi tu bre?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md