04:27:24 22.01.2020
 
Stiri

MORATORIUL privind inițierea controlului de stat a EXPIRAT. Ministerul Economiei vine cu o NOUĂ propunere

Economie 01.10.2016 14:00 Vizualizări793 Autor: Ziarul National
MORATORIUL privind inițierea controlului de stat a EXPIRAT. Ministerul Economiei vine cu o NOUĂ propunere


Ministerul Economiei propune ca, după 30 septembrie, în legătură cu expirarea moratoriului privind inițierea controlului de stat, verificările la fața locului să fie efectuate și în continuare, doar cu titlu de excepție.

Instituția consideră că o astfel de abordare va avea rolul unei etape tranzitorii perioadei moratoriului și va asigura în continuare un „mediu favorabil” pentru activitatea agenților economici, eliminând astfel riscul unei presiuni bruște și nejustificate asupra acestora.

Potrivit Mministerului Economiei, organele de control, după perioada de moratoriu, urmează să decidă efectuarea controalelor de stat la fața locului, aplicând și în continuare aceleași criterii pentru efectuarea excepțională a controlului. Astfel, ieșirea la fața locului a organului de control urmează să aibă loc doar dacă există un pericol iminent pentru viața şi sănătatea populației, pentru securitatea economică a statului şi pentru mediu și doar dacă situațiile date nu pot fi remediate în afara unui control la fața locului.

Analizând efectele prelungirii moratoriului asupra controlului de stat, Ministerul Economiei a constatat că, în perioada 1 iulie – 28 octombrie curent, organele de control au înaintat 70 de demersuri pentru inițierea controalelor de stat la fața locului, cu 6 mai puține decât în perioada precedentă. În total, demersurile înaintate vizau 266 de agenți economici care urmau a fi suspuși procedurilor de control prin vizită la fața locului.

Din numărul total de demersuri, Ministerul a emis 69 de decizii, dintre care 36 au fost de respingere a inițierii procedurii de control la fața locului și 33 de admitere a demersului. Inspectoratul Fiscal Principal de Stat este instituția cu cele mai multe solicitări aprobate privind inițierea controlului de stat la fața locului (24), aceasta fiind urmată de Inspectoratul Ecologic de Stat și Inspecția Financiară (câte 3 decizii).

De menționat că moratoriul asupra controlului de stat a fost instituit de Guvernul R. Moldova, începând cu 1 aprilie 2016, inițial pentru 3 luni, apoi acesta fiind prelungit pentru o nouă perioadă de 180 de zile, până la 30 septembrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md